Най - лютите чушки вече са в Европа

В британските супермаркети са пуснати за продажба, най-лютите чушки в света от сорта "Carolina Reaper" с официално название - сорт HP22B, съобщава сайта mediapool.bg. Купувачите са съветвани да сложат ръкавици, когато се докосват до тях, сортът е официално признат от Книгата на Гинес за най-лютия в света. Специалистите изтъкват, че въпреки експлозивната му пиперливост, сортът имал забележителни вкусови качества.

Тези чушки са с индекс 1,5 милиона по скалата "Сковил" за степен на лютивост. Някои от тях достигнали дори до отметката 2.2 милиона, което се равнява на боен лютив спрей, използван от полицията.

Още новини

От София до Одеса са по-малко от 2 часа

Пътуването от София до Одеса вече ще трае по-малко от 2 часа с новите полети, които България Ер стартира. Въздушната линия между българската столица и петия по големина украински град е единствената в България, като официалният й старт бе даден в петък – на 2 февруари, на специална пресконференция в Одеса. Тогава се изпълни и първият полет между София и Одеса.

Започна карнавалът в Рио де Жанейро

news thumb article-main-img

Карнавалът в Рио де Жанейро бе открит официално, предаде ДПА. По прогнози на местните власти той ще привлече 1,5 милиона туристи и ще донесе над 1 милиард долара приходи.

Еко пътека - с. Крушуна

Крушуна - Кърпачево е пешеходен маршрут за наблюдение на местната флора и фауна, с подходящи условия за отдих и наблюдение, преминаващ през природни и исторически забележителности.