Направи запитване

Обиколен тур на Япония

Обиколен тур на Япония

цени: от 7031.23 лв.
Оферта №: 240942
Нощувки: 10 дни, 8 нощи
Транспорт: Самолет
Маршрут: Мансанарес, Испания

Япония  е страна,  магнетична и неотразима през всички сезони, една уникална комбинация на богата история и огромен скок в бъдещето, страна на традиции и иновации, която всеки, уважаващ себе си пътешественик би пожелал да посети, преживее и запомни завинаги..

 

Полетно разписание на 15.10.2024
Заминаване:
15.10.2024
TK01030 София 21:10 - Истанбул 22:40
16.10.2024 TK 86 Истанбул 02:00- Осака 20:00

Връщане:
24.10.2024
TK 51 Токио 10:35 - Истанбул 17:45
24.10.2024 ТК 1029 Истанбул 19:00 София 20:20

Авиокомпания:  Turkish Airlines
Адрес на авиокомпанията: 1000 София център, бул. „Цар Освободител“ 14

 

 

Важно:

  • настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 11:00 ч.
  • цените са формирани при следния валутен курс: 100 JPY=1,35BGN. При увеличение на валутния курс на японската йена към лева Туроператора си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.При промяна на курса с повече от 5 % Туроператора си запазва правото да промени цената на пакета.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:  25 човека

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 30 дни преди началото на екскурзията.

Визов режим: Няма изисквания за предварително поставяне на визи.

Условия за влизане в Япония:

  • Българските граждани имат право на краткосрочен /до 90 дни/ безвизов  престой в Япония, при условие, че не извършват трудова или друг вид платена дейност.
  • Изискване за представяне на негативен резултат от PCR тест, направен 72 часа преди началото на пътуването за Япония ИЛИ ваксинационен сертификат с поставени три дози ваксина.

Изисква ли се карантина при влизане: НЕ. 
Има ли задължителни документи за попълване при влизане: НЕ.

Цени и дати

STANDARD ROOM

Дата на Пътуване
15/10/2024
възр в двойна стая
3 възр
7 031.23 лв.
20 741.65 лв.

Цената включва:

Самолетни билети София  - Истанбул – Осака; Токио - Истанбул - София  с включени летищни такси  и чекиран багаж 2х20 кг. разпределен в 2 куфара, ръчен багаж до 8 кг. с размери 23x40x55;
2 нощувки със закуска в хотел Vischio Osaka 4* или подобен в Осака;
2 нощувки със закуска в хотел Daiwa Roynett Hotel Kyoto Ekimae Premier 4* или подобен в Киото;
1 нощувка със закуска в хотел Takayama Ouan 4* или подобен в Такаяма;
3 нощувки с 2 закуски в хотел в Shinagawa Prince Hotel Main tower 4* или подобен в Токио;
7 вечери (без включени напитки);
3 обяда (без включени напитки);
Обслужване на място от местен екскурзовод на английски език;
Целодневен тур на Осака с включени транспорт и входни такси на посещаваните обекти вкл. Обсерваторията;
Полудневен тур на Нара с включени транспорт и входни такси на посещаваните обекти;
Целодневен тур на Киото и Арашияма с включени транспорт и входни такси на посещаваните обекти;
Посещение на чаена церемония в Киото;
Пътуване от Киото до Такаяма с влак Експрес /билет с резервирано място/;
Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро;
Представител на туроператора по време на цялото пътуване
Полудневен тур на Такаяма, Ширакава-Го и Градината в Каназава;
Пътуване от Каназава до Токио с Шинкансен влак-стрела /билет с резервирано място/;
Целодневен тур на Токио с включени транспорт, входни такси за посещаваните обекти вкл. Музея Мирайкан и Кулата Токио Скай Трий;
Церемония с кимона в Токио;
Целодневна екскурзия до Фуджи Йошида и Хаконе с включени транспорт и входни такси;
Отделно транспортиране и доставка на багажа от Киото до Токио - ден 6ти;

Цената не включва:

PCR тест за COVID-19 при отпътуване Япония (при условие, че има наложено такова изискване).
Застраховка "Отмяна на пътуване" с COVID - 19 покритие ( от 121 до 180 дни преди дата на отпътуване цената е ок. 5,25% от стойността на договора вкл. и Ковид покритие).
Лични разходи.

Програма

  • Ден 1
    15.10.2024Полет с Турските авиолинии от летище София - Терминал 2 за Истанбул в 21:10. Транзитен престой и полет за Осака в 02:00 часа.
  • Ден 2
    16.10.2024Пристигане на летище Канзай в Осака в 20:00. Посрещане от представител-асистент на местната обслужваща фирма, трансфер до хотела и настаняване в  Hotel Vischio Osaka 4*. Нощувка.
  • Ден 3
    17.10.2024                                                                                                                                                                   Закуска. В 09:00 ч. среща в хотел с екскурзовода и провеждане на целодневен тур на Осака. Съвременна Осака е известна с екстравагантния си нощен живот, с футуристични жилищни зони, с вълнуваща постмодернистична архитектура и кулинарни експерименти. Разглеждане Замъка на Осака - несъмнено най-внушителната историческа забележителност в града, построен през 1583 г., състоящ се от 13 структури, включително каменни стени с височина от 30 м., пететажна главна кула и златни елементи, разположени сред живописно езеро. В 12 ч. посещение на символа на града,  внушителната сградата на Умеда Скай Билдинг – 40-етажен небостъргач с намиращата се в него открита Обсерватория на 173 м. височина, от която се открива невероятна панорама над града. Разходка и свободно време за обяд из оживената улица Дотонбори и пазара Куромон, сред пъстроцветни магазинчета и заведения. В 19 ч. трансфер с автобуса и вечеря в местен ресторант. В 21 ч. връщане в хотела с автобус. Нощувка.
  • Ден 4
    18.10.2024 Закуска. В 9:00 среща с екскурзовода и преди отпътуване за Киото следва целодневен тур на Нара. Нара е първата столица на Япония - част от световното наследство на Юнеско. Разглеждане на Тодайджи храм - наречен още „Великият храм на изтока“, построен през 752 г. по заповед на император Шому, за да приюти символът на града – сребърната статуя на Буда. Храмът се намира на територията на известния Парк на сърните – един от най-старите в Япония /1880 г./, където над 1100 сърни, считани за посланици на боговете се разхождат на воля. Посещение на Касуга-Тайша Шрине, шинтоистки храм - светилище на семейство Фудживара, създадено през 768 г. Интериорът е характерен с множество бронзови фенери, както и външни каменни фенери, водещи към храма. Свободно време около парка и самостоятелен обяд. В 15.30 ч. трансфер до Киото и настаняване в хотел Daiwa Roynett Hotel Kyoto Ekimae Premier 4 *. В 19 ч. вечеря в местен ресторант на пешеходно разстояние. Връщане в хотела и нощувка.  
  • Ден 5
    19.10.2024Закуска. Програмата продължава с целодневен тур на Киото и Арашияма. Да се разходите из Киото е като пътуване с машина на времето през единайсетвековната история на града, докосвайки се до магията на религията, архитектурата, естетиката, музиката, театъра и танците на тази изумителна страна. Посещение на историческия замък Ниджо - обект на Юнеско, резиденция на първия шогун от династията Токугава. Част от комплекса Ниджо е дворецът Ниномару. Той е служил за живеене и работа по време на престоя на шогуна в Киото. Разположен е на площ от 3300 кв.м и има пет основни постройки, свързани с коридори. Когато някой върви по коридорите дъските скърцат и се чува звук, наподобяващ чуруликане на птици. Това е сигурен признак, че по коридора минава човек и е знак за охраната на шогуна. Следва посещение на златния храм Кинакуджи - заобиколен от красив eзерен парк и вековни дървета. Трансфер до Арашияма и посещение на известната бамбукова гора Сагано. Усещането да стоите насред тази гора е неповторимо и съвсем различно от това, което познаваме. Танцуващите сенки на бамбука и нежния звук на листата буквално омагьосват всеки посетител. Свободно време за разходка и обяд в Арашияма - приятен туристически район в Киото. Районът е изпълнен с магазини, ресторанти и други атракции, включително храмът Тенрюджи, който е класиран на първо място сред петте дзен храма в града. От 15:45 до 17:00 ч. е предвидена чаена церемония. Следва разходка и възможност за снимки в района на известния исторически квартал Гион. Вечеря в местен ресторант. В 20:30 ч. връщане в хотела и нощувка.
  • Ден 6
    20.10.2024Закуска, напускане на хотела в 8:00 ч. и трансфер до гарата на Киото, придружени от английскоговорящ асистент /багажът се транспортира отделно до Токио, важно е да си предвидите ръчен багаж с най-необходимото за нощувката в този ден в Такаяма/. Отпътуване с влак за Такаяма, пристигане в 12.15 ч. и среща с вашия гид. Обяд в местен ресторант на пешеходно разстояние.  Такаяма е един от малкото японски градове  запазили своята самобитна атмосфера по неповторим начин. Следва посещение на Такаяма Джиня – музей, който е бил официално използван до 1969 г. и включва различни добре поддържани стаи с татами, служили някога за офиси, за стаи за гости и жилищни помещения на местната правителствена служба. Свободно време. В 16.00 ч. настаняване в хотел Takayama Ouan 4*, на пешеходно разстояние. В 19 ч. вечеря на сет меню. Връщане в хотела и нощувка.
  • Ден 7
    21.10.2024 Закуска. Среща с английскоговорящия гид и пешеходна разходка в Стария град на Такаяма. Разглеждане на известния сутрешен пазар Миягава – идеалното място, където можете да опитате от традиционните кулинарни вълшебства, да изпиете чаша саке от местна пивоварна или да си купите сувенир за спомен. В 9.30 взимане на багажа от хотела и трансфер до известното селище Ширакаваго, което се състои от 30 селски къщи построени в традиционния стил „гашо“ - живописен пример за японска архитектура от планинските райони. Някои от къщите са строени преди повече от 300 години, изградени от дървени греди, с много стръмни сламени покриви, чиято конструкция наподобява сключени в молитва човешки ръце. Посещение на най-голямата в селището Вада къща или подобна. След разходка из Стария град трансфер до Каназава. Обяд на бюфет до 14 ч. Програмата продължава с посещение на градината Кенрокуен - една от трите най-големи градини в Япония, построена по време на периода Едо от клана Маеда и известна с невероятната си красота през всички сезони, изключително подходяща за разходки и фото-паузи. В 16.50 ч. отпътуване за Токио с влака-стрела Шинкансен. Пристигане в 19.20 на гарата в Токио и среща с асистент за трансфер до хотела. Настаняване в хотел Hotel Shinagawa Prince Hotel  4*. Вечеря в местен ресторант на пешеходно разстояние до 22 ч. Връщане в хотела и нощувка.
  • Ден 8
    22.10.2024Закуска. Среща с вашия гид и провеждане на целодневен тур на столицата на Япония. Посещение на будисткия храм Сенсо-Джи - разположен в района на Асакуса. Това е най-старият храм в града и един от най-значимите, по-рано свързан с будистката секта Тендай. Разходка по търговската улица Накамисе, чиято дължина е само 250 м., но е шумна, многолюдна и празнична, изпълнена с десетки малки сувенирни магазинчета, които ще ви пренесат в атмосферата на древна Япония. За да се почувствате част от местната култура и традиции в 10:30 ще участвате в специална церемония по обличане на японски кимона. Свободно време за обяд. Програмата продължава с изкачване и наблюдение на кулата Токио Скай Трий, втората по височина в света след Бурж Халифа със своите забележителни 634 м. Следваща част от програмата е посещението на уникалния Мирайкан - Музеят на бъдещето. Това ултрамодерно място ще ви отведе в света на науката, практически и интерактивни експонати, завладяваща изложба по роботика, както и хуманоидни роботи, с които можете да разговаряте.  На път към хотела, от автобуса ще видите района на Площада на Централната гара и нейната красива тухлена червена сграда, построена през 1914 г. Токийската гара е една от най-натоварените в света и обслужва до 4000 влака всеки ден, сред които и  прочутите японски влакове - стрела Шинкансен. Мрежата от високоскоростни влакове т.н. "Нова магистрала" между най-големите градове в страната започна да се строи за Олимпиадата през 1964 г. Първото осъществено пътуване с такъв влак е по маршрута между Токио и Осака. Скоростта на съвременната композиция достига 320 км./ч. Графикът за отпътуване и пристигане се спазва до секунди. Преминаване покрай Токийската кула – построена през 1958 г., която представлява телевизионна и радиотелекомуникационна кула в парка „Шиба“,  с височина 333 м., тя се нарежда сред най-високите самоносещи стоманени кули в света. Има решетъчна структура и в съответствие с авиационните норми за безопасност е оцветена в оранжев и бял цвят. Връщане в хотела в 18:00 ч. Вечеря в местен ресторант на пешеходно разстояние до 21 ч. Връщане в хотела и нощувка.
  • Ден 9
    23.10.2024Закуска. Среща с екскурзовода и провеждане на целодневен тур до  Фуджи Йошида и Хаконе с автобус. В 10:15 посещение на Аракураяма Сенген парк, където се издига величествено красивата Чурейто Пагода, заобиколена от красиви над 650 Йошино черешови дървета, притегателна точка за много туристи от страната и чужбина. Тук от наблюдателната площадка се открива спираща дъха гледка в съчетание на Пагодата и планината Фуджи. Обяд на бюфет на езерото Аши до 14 ч. Турът продължава с посещение на Музея на открито в Хаконе, чиято цел е да  пресъздаде хармоничното равновесие на природата и изкуството, сред скулптури и инсталации в гората под открито небе. Връщане в хотела в Токио в 18:30. Вечеря на бюфет в ресторанта на хотела и нощувка.
  • Ден 10
    024.10.2024Ранно напускане на хотела в 5:30 ч. , среща с асистент и трансфер до летище Нарита в 07:30 за отпътуване и полет за София през Истанбул в 10:35.  Пристигане в София в 20:20 ч.