Направи запитване

Почивка в Тунис със самолет от София в неделя - 7 нощувки - ONE RESORT AQUAPARK & SPA

Почивка в Тунис със самолет от София в неделя - 7 нощувки - ONE RESORT AQUAPARK & SPA

цени: от 921.79 лв.
Оферта №: 236297
Нощувки: 8 дни, 7 нощи
Транспорт: Самолет
Маршрут: Енфида, Тунис

 

ТУНИС ЛЯТО 2024

„Плати депозит 30 % при записване“ за резервации направени до 31.03.2024.

Обявените цени са с динамично ценообразуване, в реално време и са пряко свързани с евентуална промяна в цените и условията на всеки хотел.
Хотелите си запазват правото да променят или прекратяват отстъпките и промоциите по всяко време и туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна на цената. Затова препоръчваме резервация в срок до 24 часа след избор на хотел и оферта.


Полетна информация:

Заминаване: София 15:30 – Енфида 16:00
 Връщане: Енфида 16:40 – София 21:00

 • Посочените часове са в местно време. Продължителността на полета е около 2 часа. Часовата разлика между България и Тунис е два часа (когато България е с лятно часово време)

Авиокомпнаия: Bulgaria AIr
Тип самолет: Airbus A320


Информация за допълнителните екскурзии:

 • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на английски или руски език, както и на български от наш представител. 
 • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на посещаваните обекти.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България или на място
 • Минимален брой записани туристи за осъществяване на екскурзиите: 20 човека.

1.  Целодневна екскурзия до Тунис, Картаген, крайбрежното градче Сиди Бу Саид и Националният музей „Бардо“* с включен обяд.
Екскурзията започва с Картаген и легендарният археологически обект, който е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Кулминацията несъмнено е посещение на синьо – белия град Сиди Бу Саид - построен в уникалния андалуски стил, извисяващ се на върха на скала - едно от най- красивите места в Тунис. Обяд в местен ресторант в Ла Гулета. Следващата спирка е Националният музей Бардо. В него се помещава най-голямата колекция на мозайки в света от Римския и Византийския период, древни статуи и ценни предмети от праисторическия, пуническия и мюсюлманския период, както и огромна колекция от римски статуи.

Отпътуване: от Сус – около 07:00 ч./ от Хамамет – около 08:00 ч.
Връщане: в Сус – около 19:00 ч. / в Хамамет – около 18:00 ч.

Цени: от Хамамет и Набул – 58 EUR, за деца до 11,99 г. - 29 EUR;
от Сус и Монастир - 60 EUR, за деца до 11.99 г. - 30 EUR;
от Махдия - 62 EUR, за деца до 11.99 г. - 31 EUR;

Цените включват: екскурзоводско обслужване, трансфери, входни билети, обяд без напитки.

2. Целодневна екскурзия до Тунис, Картаген, крайбрежното градче Сиди Бу Саид с включен обяд.
Екскурзията започва с Картаген и легендарният археологически обект, който е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Кулминацията несъмнено е посещение на синьо – белия град Сиди Бу Саид - построен в уникалния андалуски стил, извисяващ се на върха на скала - едно от най-красивите места в Тунис. Обяд в местен ресторант в Ла Гулета.

Отпътуване: от Сус – около 07:00 ч./ от Хамамет – около 08:00 ч.
Връщане: в Сус – около 19:00 ч. / в Хамамет – около 18:00 ч.

Цени: от Хамамет и Набул – 52 EUR, за деца до 11,99 г. - 26 EUR;
от Сус и Монастир - 55 EUR, за деца до 11.99 г. - 28 EUR;
от Махдия - 58 EUR, за деца до 11.99 г. - 29 EUR;
Цените включват: екскурзоводско обслужване, трансфери, входни билети, обяд без напитки.

3. Полудневна екскурзия до Загуан с посещение на фабрика за зехтин.
В град Загуан ви очаква зашеметяваща природа, там е разположен древноримски акведукт с дължина 132 км. който  свидетелства за гениалността на древните хора, измислили сложна система за транспортиране на вода от Загуан до Картаген след дългогодишна суша в Северна Африка. Следваща спирка е римския град Удна или Утина, където се намира впечатляващият амфитеатър, датиращ от времето на император Адриан и с капацитет 16 000 души. Екскурзията ви дава възможност и да проследите сложният процес за производство на зехтин и да опитате неговите разновидности. Малко туристи знаят, че купувайки зехтин от градски супермаркет, те получават фабрична смес от различни сортове по рецепта на производителя или така нареченият „меланж“. По време на  екскурзията ще имате възможност да опитате чисто, не смесено маслиново олио от различните региони на Тунис - северен "beldi" и южен "sehli". Зехтинът се бутилира в специално изработен контейнер, който ще ви позволи да отнесете покупката вкъщи напълно здрава. 

Отпътуване: от Сус – около 07:00 ч./ от Хамамет – около 08:00 ч.
Връщане: в Сус – около 13:30 ч. / в Хамамет – около 14:30 ч.

Цени: от Хамамет и Набул - 40 EUR, за деца до 11,99 г. - 20 EUR;
от Сус и Монастир - 42 EUR, за деца до 11.99 г. - 21 EUR
от Махдия - 44 EUR, за деца до 11.99 г. - 22 EUR;
Цените включват: екскурзоводско обслужване, трансфер, посещение на фабрика за зехтин с дегустация.

4. Двудневна екскурзия до Сахара с включено джип сафари изхранване на база пълен пансион.
Това не е просто пътуване до пустинята, а пътуване из цялата страна. Включва посещение на световноизвестни исторически и природни забележителности в южната част на Тунис и приказния свят на пустинята Сахара, където, яздейки камила за разходка по дюните, гарантирано ще се чувствате като истински номад. По време на екскурзията ще срещнете коренното население на Тунис - берберите, които все още живеят в традиционни пещерни къщи в селището Матмата, ще видите живописните райони на пустинята, докато се разхождате с джип, ще посрещнете изгрева от соленото езеро Шот Ел Джерид, и за финал ще вкусите от атмосферата на истински оазис. В една от къщите на берберското селище са заснети сцени от филма „Междузвездни войни“. Неразделна част от екскурзията е град Кайруан – част от списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Ще видите и древният римски амфитеатър Ел Джем, построен през 3 век сл. н. е. за гладиаторски битки, а днес е домакин на  Международния симфоничен фестивал.

Отпътуване: от Сус – около 07:00 ч./ от Хамамет – около 06:00 ч.
Връщане: в Сус – около 19:30 ч. / в Хамамет – около 20:30 ч.

Цени: от Хамамет и Набул - 122 EUR, за деца до 11,99 г. - 70 EUR;
от Сус и Монастир - 122 EUR, за деца до 11.99 г. - 70 EUR;
от Махдия - 122 EUR, за деца до 11.99 г. - 70 EUR;
Цените включват: екскурзоводско обслужване, трансфер и джип програма, нощувки в хотел, 2 обяда в Матмата и Гафса.
Цените не включват: посещение на зоологическата градина и оазиса Тозьор – 20 TND, АТВ (по едно на човек около 65 TND за 30 мин / 100 TND за 45 мин; 2-ма души на двуместно АТВ около 95 TND за 30 мин и 120 TND за 45 мин), доплащане за езда на камила (45 мин) около 15 евро.

5.  Посещение на зоопарк Фригуя - полудневна екскурзия. 
Посетете най-голямата зоологическа градина в Тунис с площ от 36 хектара, на територията на която можете да видите 62 вида животни: черни лемури, слонове, лъвове, тигри, хиени, леопарди, щрауси, фламинго, сурикати, носорози, кенгуру, антилопи, дикобрази, мангусти ... и това е само началото на списъка. Видове, които са безвредни за хората - камили, лами, щрауси, понита, кози, фенеци.

Отпътуване: от Сус – около 08:00 ч./ от Хамамет – около 09:00 ч.
Връщане: в Сус – около 13:30 ч. / в Хамамет – около 12:30 ч.

Цени: от Хамамет и Набул - 30 EUR, за деца до 11,99 г. - 16 EUR;
от Сус и Монастир - 30 EUR, за деца до 11.99 г. - 16 EUR;
от Махдия - 34 EUR, за деца до 11.99 г. - 17 EUR;
Цените включват:  представител на местната агенция, трансфер, входни билети.

6. Еднодневна екскурзия до Дуга и Тестур, с включена дегустация на сирена и обяд.
Дуга е археологически комплекс, разположен в северната част на Тунис. От 1997 година е част от списъка на ЮНЕСКО за световно историческо наследство. Определян е, като най-добре запазеният римски град в Северна Африка. Тук се намира единствената оцеляла сграда на нумидийската култура - мавзолеят на Атабан. В програмата е включен обяд без напитки в Дуга и посещение на градчето Тестур, където ще имате възможност да опитате от вкусните местни сирена.

Отпътуване: от Сус – около 07:00 ч./ от Хамамет – около 08:00 ч.
Връщане: в Сус – около 19:00 ч. / в Хамамет – около 18:00 ч.

Цени: от Хамамет и Набул - 68 EUR, за деца до 11,99 г. - 34 EUR;
от Сус и Монастир - 70 EUR, за деца до 11.99 г. - 35 EUR;
от Махдия - 72 EUR, за деца до 11.99 г. - 36 EUR;
Цените включват: екскурзоводско обслужване, трансфери, входни билети, обяд без напитки, дегустация на сирена.

7. Целодневна екскурзия до Кайруан и Ел Джем с включен обяд.
Първата спирка е град Кайруан. В ислямския свят той се счита за четвъртото по важност светилище след Мека, Медина и Йерусалим. Старата му част е позната с наименованието "Медина". Тук е разположена голямата джамия „Окба“, която се смята за един от шедьоврите на ислямската култура. Ел Джем се намира в област Махдия, между Сфакс и Сус. Тук е разположен още един обект под егидата на ЮНЕСКО – амфитеатърът, който в римска епоха е бил арена на кървави гладиаторски битки. Градът е заселен още от 3 век пр. н. е., когато се оформило пуническо селище. Започва да придобива известност едва, след като Цезар основава град Тисдрус на това място през 46 г. пр. н. е. Несъмнено най-голямата атракция днес е амфитеатъра, познат като африканския Колизеум. Той впечатлява с внушителни размери – дължина от 149 метра, височина от 40 метра и капацитет от 35 000 д. С тези размери заема първото място на континента и трето в рамките на Римската империя. От 1979 година е част от културното наследство на ЮНЕСКО.

Цени: от Хамамет и Набул - 55 EUR, за деца до 11,99 г. - 28 EUR;
от Сус и Монастир - 50 EUR, за деца до 11.99 г. - 25 EUR.
от Махдия - 50 EUR, за деца до 11.99 г. - 25 EUR;
Цените включват: екскурзоводско обслужване, трансфери, входни билети, обяд без напитки.

8. Средиземноморски круиз с пиратски кораб с включен обяд.
Насладете се на ексклузивно пътуване с пиратски кораб. За да осигурим повече комфорт приемаме на борда не повече от 100 души. Предлагаме Ви изключително интересна екскурзия с добре обмислен сценарий и необичайни забавни задачи за деца и възрастни. Програмата е невероятна с музика, танци, акробатични каскади, рисуване, дипломи за участниците и запомнящи се снимки.

Цени: от Хамамет и Набул - 24 EUR, за деца до 11.99 г. - 12 EUR
от Сус и Монастир - 20 EUR, за деца до 11.99 г. - 10 EUR
от Махдия - 24 EUR, за деца до 11.99 г. - 12 EUR;
Цените включват: транспорт, плаване с пиратски кораб, обяд.

9. Полудневна екскурзия до Набул с дегустация на вино
Първата спирка е посещение на фабрика за керамиката, възможност да видите наистина висококачествена и дори ексклузивна керамиката, да видите как се правят керамични съдове за хранене. Следващата спирка е музеят Набул, който показва артефакти от археологическия обект Кап Бона. Сред забележителните експонати са мозайки, открити от разкошната Къща на нимфите (Nymfarum domus) в Неапол. Една стая е посветена на представянето на резултатите от разкопките на центровете за приготвяне на гарум - известен рибен сос. Обиколката завършва с дегустация на вино в известната винарна Beer Drassen. Повече от 10 сорта бяло, розе и червено вино ще бъдат добър завършек на тази забавна, но познавателна и динамична обиколка.

Цени: от Хамамет и Набул – 32 EUR, за деца до 11.99 г. - 16 EUR
от Сус и Монастир - 34 EUR, за деца до 11.99 г. - 17 EUR;
от Махдия - 36 EUR, за деца до 11.99 г. - 18 EUR;
Цените включват: екскурзоводско обслужване, транспорт, входни такси за посещавани обекти.

10. Полудневна екскурзия до Сус и Монастир без включен обяд.
Това пътуване ще Ви пренесе в третият по големина град в Тунис – Сус. Известен не само с прекрасните си широки плажове, но и със своите културни и исторически забележителности. Градът днес е икономическия центъра на страната, но разхождайки се по тесните улички, ще се пренесете няколко века назад. Главната атракция е старата част – Медина, която включва открити и закрити пазари, Рибат, централна джамия и исторически музей, в който може да откриете най-богатата колекция от скулптури от пуническия период. От 1988 година Медината на Сус е част от обектите на ЮНЕСКО за световно културно наследство.
Следващата спирка е Монастир, град разположен на полуостров, заобиколен от Средиземно море. Градът е смесица от стари традиции и съвременни елементи, характерни за Тунис. Несъмнено внушителната крепост Рибат е една от основните забележителности на градa. Това е и родното място на Хабиб Бургиба – бащата на тунизийската независимост и първи президент на страната. Мавзолеят е построен в периода 1960 - 1963 година в съвременен арабско-мюсюлмански стил, когато все още Хабиб е бил жив. Съдържа останките на бившия президент, първата му съпруга Матилда, братята и сестрите му, както и други членове на семейството. Централната част на мавзолея е увенчана с голям златен купол.

Цени: от Хамамет и Набул – 42 EUR, за деца до 11.99 г. - 21 EUR
от Сус и Монастир - 38 EUR, за деца до 11.99 г. - 19 EUR;
от Махдия - 42 EUR, за деца до 11.99 г. - 21 EUR;
Цените включват: екскурзоводско обслужване, трансфери, входни билети.

11. Шоу програма „Хиляда и една нощ“
Обиколка с екскурзовод на Медината в Ясмин Хамамет (Дворец 1001 нощ, Музей на религията, Барбароса) и посещение на кафене. Очаква Ви прекрасна вечер в Ясмин Хамамет, наслаждавайки се на вечеря и шоу на живо, базирано на известната народна приказка "Хиляда и една нощ".

Цените включват: асистанс, трансфер, вечеря, шоу.

Цени: от Хамамет и Набул – 65 EUR, за деца до 11.99 г. - 33 EUR
от Сус и Монастир - 67 EUR, за деца до 11.99 г. - 34 EUR;
от Махдия - 70 EUR, за деца до 11.99 г. - 35 EUR
Цените включват: екскурзоводско обслужване, транспорт, входни такси за посещавани обекти.

Условия на местната обслужваща фирма за отказ от вече заявени и заплатени допълнителни екскурзии:
 - при отказ повече от 48 часа преди началото – без неустойка
 - в периода 48 – 24 часа – 50 % неустойка
 - по-малко от 24 часа – 100 % неустойка
 
Какво трябва да носите по време на всяка екскурзия:

- ваучер или билет за платена екскурзия
- предпазна маска
- телефон, вода, очила, шапка
- слънцезащитен крем
- приемливо облекло при посещение на религиозни обекти, удобни обувки, бански костюм
- дребна сума в кеш тунизийска валута

Цени и дати

STANDARD ROOM

Дата на Пътуване
28/04/2024
01/05/2024
05/05/2024
08/05/2024
12/05/2024
15/05/2024
19/05/2024
22/05/2024
23/05/2024
26/05/2024
29/05/2024
30/05/2024
02/06/2024
05/06/2024
06/06/2024
09/06/2024
12/06/2024
13/06/2024
16/06/2024
19/06/2024
20/06/2024
23/06/2024
26/06/2024
27/06/2024
30/06/2024
03/07/2024
04/07/2024
07/07/2024
10/07/2024
14/07/2024
17/07/2024
21/07/2024
24/07/2024
28/07/2024
31/07/2024
04/08/2024
07/08/2024
11/08/2024
14/08/2024
18/08/2024
21/08/2024
25/08/2024
28/08/2024
29/08/2024
01/09/2024
02/09/2024
04/09/2024
05/09/2024
08/09/2024
09/09/2024
11/09/2024
12/09/2024
15/09/2024
16/09/2024
18/09/2024
19/09/2024
22/09/2024
23/09/2024
25/09/2024
26/09/2024
29/09/2024
30/09/2024
02/10/2024
03/10/2024
06/10/2024
07/10/2024
09/10/2024
10/10/2024
13/10/2024
16/10/2024
17/10/2024
20/10/2024
възр в двойна стая
943.50 лв.
1 019.48 лв.
921.79 лв.
932.64 лв.
921.79 лв.
932.64 лв.
932.64 лв.
932.64 лв.
943.50 лв.
967.81 лв.
1 008.18 лв.
1 010.78 лв.
1 070.27 лв.
1 070.27 лв.
1 037.71 лв.
1 081.11 лв.
1 081.11 лв.
1 037.71 лв.
1 081.11 лв.
1 115.73 лв.
1 105.54 лв.
1 205.28 лв.
1 206.18 лв.
1 233.78 лв.
1 370.83 лв.
1 365.86 лв.
1 376.71 лв.
1 376.71 лв.
1 365.86 лв.
1 365.86 лв.
1 365.86 лв.
1 365.86 лв.
1 365.86 лв.
1 365.86 лв.
1 365.86 лв.
1 365.86 лв.
1 365.86 лв.
1 365.86 лв.
1 365.86 лв.
1 365.86 лв.
1 376.71 лв.
1 322.89 лв.
1 242.15 лв.
1 215.24 лв.
1 275.17 лв.
1 242.60 лв.
1 253.46 лв.
1 242.60 лв.
1 220.89 лв.
1 197.81 лв.
1 108.26 лв.
1 085.20 лв.
1 037.71 лв.
1 059.40 лв.
1 026.83 лв.
1 048.56 лв.
1 113.67 лв.
1 059.40 лв.
1 013.38 лв.
1 010.78 лв.
959.55 лв.
978.66 лв.
932.64 лв.
965.21 лв.
1 008.63 лв.
921.79 лв.
921.79 лв.
932.64 лв.
932.64 лв.
932.64 лв.
932.64 лв.
921.79 лв.

Цената включва:

Чартърен полет София - Енфида - София с включени летищни такси и багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен
7 нощувки в хотел по избор на съответната за хотела база изхранване
Трансфер летище - хотел - летище
Медицинска застраховка на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” с покритие 10 000 евро (за лица до 75 г.).
Изпращане на летището от представител на TO
Обслужване на място от представител на местната фирма партньор (при пътуване в чужбина)
Обслужване на български език на място

Цената не включва:

Такса гориво (виж забележката по- долу)
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 75 до 85 г. - доплащане 25 лв.
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
Туристическа градска такса

Хотели

ONE RESORT AQUAPARK & SPA

 • Описание

  Хотелът сенамира на 59 км от летище Енфида, на 13 км от центъра на Монастир, на 12 км от центъра на Сус, на брега на морето. Построен  2007 г., реновиран 2015 год.


  Основен ресторант с детски бюфет, снак бар Express, а ла карт ресторант със средиземноморска кухня (платен, едно безплатно помещение на престой, след предварителна заявка), а ла карт ресторант с тунизийска храна (платен, едно безплатно помещение на престой, след предварителна заявка), а ла карт ресторант с морска храна (платен, едно безплатно помещение на престой, след предварителна заявка), основен бар, бар басейн, плажен бар, аква парк бар, външен басейн, външен басейн за гости над 16+, вътрешен басейн, аква парк включващ басейн с 9 водни пързалки и "мързелива" река, 24 часова рецепция, СПА център, сувенирен магазин, 2 тенис корта.

  За децата: детски басейн с 4 водни пързалки, водни пързалки, мини клуб (3-17 г.од), детска площадка, бебепки столчета в ресторантите, бебешка кошарка (при заявка, според наличността).

  Безплатни услуги: водна гимнастика, аеробика, плажен волейбол, плажен футбол, боча, тенис на маса, дартс, анимация, Wi-Fi в хотела, паркинг.

  Платени услуги: масажи, турска баня, химическо чистене, водни спортове.


  All Inclusive - Закуска, обад и вечеря с включени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство.


  Собствен, пясъчен плаж пред хотела. Чадъри, шезлонги и матраци на плажа и при басейна - безплатно. Плажни кърпи - безплатно, срещу депозит.

 • Стаи

  Хотелът разполага с 486 стаи, разположени в основна, допълнителна сграда и бунгала: Standard Rooms (22 кв. м. разположени в бунгалата), Family Room (30 кв.м. разположени в основна и допълнителна сграда), Superior Family Room (38 кв.м и са разположени в бунгалата и са с две спални).
  Всички стаи са оборудвани с климатик (от 15.6 до 15.9), телевизор, Wi-Fi, баня с душ/вана, сешоар, минибар (еднократно се зарежда при пристигане с бутилка вода), сейф, балкон или тераса, тоалетни принадлежности. Стаите се почистват ежедневно.

Програма

 • Ден 1
  Среща на летище София и изпращане от представител на туроператора. Отпътуване в обявения час с чартърен полет. Кацане на летище Енфида, Тунис след около 2 часа. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14:00ч. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 • Ден 2
  Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.
 • Ден 3
  Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.
 • Ден 4
  Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.
 • Ден 5
  Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.
 • Ден 6
  Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.
 • Ден 7
  Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.
 • Ден 8
  Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Енфида, Тунис в обявения час. Полет за София.