Родопска приказка

 • Транспорт с комфортен автобус, 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Златоград; посещение на Перперикон и Татул; пешеходни разходки в Златоград и Широка лъка; посещение на Бачковски манастир; екскурзоводско обслужване на български език; ДДС.
 • Оферта №: 83875, екскурзия
  Нощувки: 2 дни, 1 нощи
  Транспорт: Автобус
  Тръгва от: София
  Маршрут: Перперикон, Златоград

  Програма

  • Ден 1

   Отпътуване в 7:30 часа от площад "Александър Невски", в 9:30 часа от Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел Санкт Петербург). Посещение на Перперикон. Археологическият комплекс е разположен в Източните Родопи, на скален връх с надморска височина 470 метра и заема площ от 12 кв. км. Перперикон е включен в 100-те национални туристически обекта на Българския туристически съюз. Изследванията в последните години са категорични, че това е било светилището на един от най-популярните древни герои - Орфей. Отпътуване за Татул – планинско село в Родопите. До него са открити останки от древно светилище и от средновековна крепост. Тук се наблюдава пълна приемственост между езическите култове и християнската религия. Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

  • Ден 2

   Закуска. 8:00 часа - пешеходна разходка в Златоград, най-южният български град. Тук се намира най-старата построена по време на Османското владичество църква в Родопите - "Успение Богородично". Етнографският ареален комплекс е най-голямата съвременна забележителност на Златоградската община. Отпътуване за архитектурния резерват Широка лъка. Селото е популярно с местното училище за фолклорни изкуства и уникалния Паметник на гайдаря. Широка лъка е и родно място на един знаменит българин - екзарх Стефан. Разглеждане на етнографския комплекс. Следобед - отпътуване за Бачковския манастир. Един от трите най-големи български манастири, основан през XI век от братята Бакуриани. Тук можете да видите една от чудотворните икони на Света Богородица у нас. Отпътуване за София. Пристигане на площад "Александър Невски" вечерта.

  Цени и дати

  Цени

  Дата на тръгване човек в двойна стая Допълнително легло в двойна стая
  29.09.2018 99.00 лв.  99.00 лв. 
  27.10.2018 99.00 лв.  99.00 лв. 

  Отстъпки

  Важи от-до студенти други
  26.5.2018
  28.10.2018
  5.00 лв. (*1) 10.00 лв. (*2) 5.00 лв. (*3)
  Забележки за отстъпки
  *1  Студенти до 25 г. - от 18 г. до 25 г.
  *2  Деца 2-12 г., настанени в стаята на родителите си - от 2 г. до 12 г.
  *3  Ученици 13 - 18 г. - от 7 г. до 18 г.
  Цената включва Цената не включва
  1. Транспорт с комфортен автобус, 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Златоград; посещение на Перперикон и Татул; пешеходни разходки в Златоград и Широка лъка; посещение на Бачковски манастир; екскурзоводско обслужване на български език; ДДС.
  1. Входни такси за музеи и обекти, включени в програмата;
  2. обяд, вечеря, кафе и други напитки; разходи от личен характер;
  3. входни такси за Перперикон (6 лв за възрастни, 2 лв за ученици и пенсионери), Татул (3 лв за възрастни, 1 лв за ученици), Етнографски музей в Златоград (2 лв за възрастни, 1 лв за ученици и пенсионери), Згуровски конак в Широка лъка (2 лв за възрастни).

  Екстри

  Необходими документи


   България: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
   България: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

  Забележки


   Застраховки не са включени в цената.
   Агенцията не носи отговорност за загуби, щети, закъснения и неудобства, които са породени от независещи от нас причини. В противен случай – при условие, че те са резултат от небрежност на наши служители, отговорността на агенцията е ограничена максимум до пълното възстановяване на заплатената за екскурзията сума.
   Деца и ученици до 18 години трябва да бъдат придружени от възрастен.
   Студенти до 25 години: При записване студентите трябва да предоставят студентски документ и да го носят в деня на пътуването
   Екскурзията се провежда при минимум 20 записани туристи.
   При качване от Пловдив цената на екскурзията е 89 лв.