Гранд тур на Индонезия - островите Ява и Бали!

- 5% ОТСТЪПКА ОТ ПОСОЧЕНИТЕ ЦЕНИ,ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ДО 31.05.
Авансово плащане при резервация - 200 Евро.


История, многоцветна култура, действащи вулкани и девствени плажове - всичко това е Индонезия! В територията и, се почти 18 000 острова и с тази екскурзия ще посетим двата най-известни - Ява и Бали. Ще се запознаем с най-впечатляващите от общо 400-те вулкана тук /повече, от което и да е друго място на земята/, ще се запознаем с разнообразната флора и фауна, ще опознаем богатата културата и историята и ще завършим с почивка на една от най-предпочитаните дестинации за плаж - Нуса Дуа на остров Бали. Елате с нас да опознаем заедно четвъртата най-посещавана страна в света!

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Екскурзовод от България.
 • Богата програма с местни англоговорящи водачи.
 • Самолетен билет София - Доха - Джакарта - Бали - Доха - София с АК "Qatar Airways".
 • Всички трансфери по програмата.
 • Влаков билет в "Executive Class" от Бандун до Кутоарио.
 • Разходка с коне до вулкан "Бромо".
 • Билет за ферибот до остров Бали.
 • 11 нощувки в 3*, 4* и 5* хотели.
 • 11 закуски, 2 обяда и 3 вечери.
 • Застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000 Евро.

  ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ:
 • Доларът е най-разпространената чужда валута.
 • В Индонезия има голям брой етнически, езикови и религиозни групи, от които доминиращата са "яванците". Индонезия е четвъртата най-населена ислямска държава в света.
 • Контактите в Индонезия са като българските. За всеки случай пътувайте с адептер / накрайник. • Оферта №: 103289, екскурзия
  Нощувки: 14 дни, 11 нощи
  Транспорт: Самолет, Влак, Кораб
  Маршрут: Last Minute, остров Ява, остров Бали

  Програма

  • Ден 1
   СОФИЯ – ДОХА:
   - Среща с нашият екскурзовод на терминал 2 на летище София в 10:00 ч.
   - Полет за Доха в 13:00 ч.
   - Кацаме в Доха в 17:50 ч.
   - Полет от Доха за Джакарта в 18:45 ч.
  • Ден 2
   ДЖАКАРТА - БОГОР:
   - Кацане в Джакарта в 07:45 ч. Ще бъдем посрещнати от партньорите ни на място и преди да се отправим към град Богор ще посетим една от най-популярните забележителности тук – “National Monument”, наричан още “Monas”. Високият 132 метра монумент е символ на извоюването на индонезийската независимост. Ще посетим и Националния исторически музей, по-известен като “Fatahillah Museum” или “Batavia Museum”. Построена през далечната 1710 г., сградата се използва като музей от 1974 г. Тук могат да се видят предмети от създаването на Джакарта през 1527 г., през колониалния период от XVI век и чак до обявяването на независимостта през 1945 г.
   - Отправяме се към град Богор - толкова близо до столицата, че може да се счита за предградие, но в същото време е третият най-голям град в Индонезия. Градът е разположен на по-голяамa надморска височина от Джакарта, което е причина за по-ниските температури и влажност тук.
   - Пристигаме в хотел Santika Bogor 4* /www.santika.com/indonesia/bogor/hotel-santika-bogor/ или подобен. Време е за почивка от дългото пътуване.
   - Привечер - кратка опознавателна среща с екскурзовода.
  • Ден 3
   БОГОР – ПУНЧАК - БАНДУНГ:
   - След закуска ще посетим местната ботаническа градина. 210-те акра са дом на повече от 15 000 вида растения. Това е най-старата ботаническа градина в цяла Югоизточна Азия. Продължаваме към прохода Пунчак, където ще посетим местна чаена плантация. Пунчак свързва градовете Богор и Бандунг. Това е едно от най-предпочитаните места за релакс през уикенда, заради чистия въздух и красивите гледки.
   - Пристигаме в град Бандунг.
   - Нощувка в хотел Arion Swiss-Belhotel Bandung 4* /www.swiss-belhotel.com/en-gb/arion-swiss-belhotel-bandung/ или подобен.
  • Ден 4
   БАНДУНГ:
   - След закуска ни предстои живописна екскурзия до вулкана “Tangkuban Perahu”, който е разположен на 30 км от град Бандунг, на 1 800 м надморска височина. За последен път изригва през 2013 г. На път за там ще посетим местна чаена плантация, след което ще се насочим към горещите извори, които са подходящи за къпане. Основна атракция при достигането на кратера е закупуването на яйца, приготвени върху нагорещената повърхност.
   - Следобед се връщаме обратно към Бандунг, но преди да стигнем там ще се насладим на впечатляващо музикално шоу с традиционен бамбуков инструмент /”Angklung”/ на местни от селцето Падасука.
   - Пристигане в Бандунг.
   - Нощувка.
  • Ден 5
   БАНДУНГ – КУТОАРИО - ВОНОСОБО:
   - Закуска.
   - Трансфер до централната ЖП-гара в Бандунг. Предстои ни живописно пътуване с влак ”LODAYA” /executive class/ до Кутоарио.
   - След пристигане в Кутоарио се насочваме към град Вонособо. Разположен между планините “Sindoro” и “Sumbing”, Вонособо е типичното малко градче, което се радва на тиха и спокойна атмосфера.
   - Нощувка в хотел Kresna Wonosobo 4* www.kresnahotelwonosobo.com или подобен.
  • Ден 6
   ВОНОСОБО – ПЛАТОТО “ДИЕНГ” - БОРОБУДУР:
   - След закуска се отправяме към платото “Диенг” /на около 45 минути/. Местността е популярна с многото останки от хиндуистки и будистки храмове и живописните планински гледки. Ще посетим построения през 800 г. храм “Arjuna”, изпъстрените с цветове езеро “Telaga Warna” /известно като ”The Colorful Lake”/ и “Pengilon”. След това се отправяме към комплекс “Боробудур” – изграден през IX век в Централна Ява и обхваща шест квадратни и три кръгли платформи разположени една върху друга и украсени с 2 672 релефни пана и 504 статуи на Буда. Боробудур е бил изоставен при упадъка на хиндуистките и будистки кралства на Ява през XIV век. От откриването през 1814 г. паметникът претърпява няколко реставрации, последната от които между 1975 г. и 1982 г. От този момент Боробудур е включен в списъка на ЮНЕСКО. Всяка година тук будистите отбелязват празника “Vesak” – най-посещаваният от чуждестранни туристи в Индонезия.
   - Нощувка в хотел Grand Artos Hotel & Convention 4* http://grandartoshotel.com или подобен.
  • Ден 7
   БОРОБУДУР - ДЖОКЯКАРТА:
   - Преди закуска ще посрещнем изгрева в един от храмовете на Буда.
   - Закуска.
   - Отправяме се към Джокякарта - една от най-гъсто населените провинции в страната. Преди да стигнем там обаче ще посетим храмовете “Pawon” и “Mendut”, които както “Borobudur” са построени по времето на династията “Sailendra”. След пристигането в Джокякарта ще посетим и султанския дворец “Keraton Ngayogyakarta Hadiningrat”, водния дворец “Taman Sari” /служил като място за почивка и медитация, както и за скривалище на султана/ и фабриката за изрисуване на тъкани и картини с популярната техника “Batik”, при която се използват восък, текстил и багрила. Тук ще видим и как местните ръчно произвеждат бижута от сребро.
   - Нощувка в хотел Jogjakarta Plaza 4* /https://jogja.pphotels.com/ или подобен.
  • Ден 8
   ДЖОКЯКАРТА – ПРАМБАНАН - СОЛО:
   - След закуска се отправяме към Соло, като преди да стигнем там ще посетим храма “Prambanan” /на около 17 км от Джокякарта и известен сред местните като “Roro Jonggrang”/ - удивителна конструкция, уникално по рода си културно и исторчиеско богатство. Построен през IX век и посветен на боговете “Брахма”, “Вишну” и “Шива”. Това е най-големият шиваитски храм в Индонезия.
   - След пристигането в Соло ще имаме време за обяд, след което се отправяме към двореца “Mangkunegaran”, който предлага на своите посетители богата колекция от яванско изкуство – бижута, сребърни изделия, оръжия и много други.
   - Нощувка в хотел The Royal Surakarta Heritage Solo 5* /www.accorhotels.com/gb/hotel-9239-the-royal-surakarta-heritage-solo-mgallery-by-sofitel/ или подобен.
  • Ден 9
   СОЛО - БРОМО:
   - След закуска се отправяме към "вулканът на вулканите" - Бромо. Преди да стигнем там обаче ще посетим царският дворец "Trowulan" построен по времето на най-могъщата империя в тази част на континента, съществувала между 1293 г. и 1527 г. - "Маджапахит". След това ще се отправим към подножието на планината Бромо.
   - Нощувка в хотел Lava View Lodge 3* /http://lavaview.lavaindonesia.com/ или подобен.
  • Ден 10
   БРОМО - ИДЖЕН:
   - В ранни зори ще се изкачим с джипове до известната панорамна тераса, част от гигантската калдера "Tengger", където ще се насладим на смайваща гледка. Около 5 часа сутринта пред очите ни ще се открият едни от най-красивите вулкани на планетата - Бромо /2 392 м/, Баток /2 470 м/, а в далечината зад тях - Семеру /3 676 м/ - и трите на възраст от около 820 000 години, и трите все още активни. След това ни предстои разходка с коне до кратера на Бромо.
   - Връщаме се обратно в хотела за закуска и се отправяме към Иджен /известен като "Вратата към Ада"/ - индонезийският вулкан, който бълва синя лава /около 5 часа/.
   - Пристигаме в град Банюванги - пристанище, отправна точка към така обичания остров Бали. Утре обиколката на остров Ява ще приключи с изкачване до кратера на Иджен.
   - Нощувка в хотел Ketapang Indah 4* /www.ketapangindahhotel.com/ или подобен.
  • Ден 11
   ИДЖЕН - ПЕМУТЕРАН / БАЛИ:
   - Приключението ни започва около 5 часа сутринта /закуска сух пакет/. Ще преминем през спиращи дъха красиви горски местности. Пътуването с кола е около 1 час, след което ни предстои изкачване пеша до върха на кратера, последвано от кратко спускане. Нестандартният син цвят се дължи на обилното наличие на сяра тук. Повече от 200 серни миньори ежедневно работят в кратера сред токсичните изпарения.
   - Предстои трансфер до пристанището и едночасово пътуване с ферибот до остров Бали /Гилиманук, в западната част на острова/.
   - Трансфер от Гилиманук до Пемутеран.
   - Вечеря.
   - Нощувка в хотел Taman Sari Resort Pemuteran 3* /http://tamansaribali.com/ или подобен.
  • Ден 12
   ПЕМУТЕРАН / БАЛИ - КИНТАМАНИ - НУСА ДУА:
   - След закуска ще посетим изворите "Air Panas" разположени тропическа градина около Баняр и предлагащи на своите посетители три обществени и един частен басейн. Сярната вода тук е с вулканичен произход и с температура около 37 °C, особено подходяща за хора страдащи от ревматични заболявания.
   - Обяд в местен ресторант в Кинтамани, след което ни предстои посещение на местна ферма, където ще опитаме от специални сортове кафе и чай.
   - Време е за вечеря в хотел Melia Bali 5* /www.melia.com/en/hotels/indonesia/bali/melia-bali/ или подобен.
   - Нощувка.
  • Ден 13
   НУСА ДУА - ДЕНПАСАР:
   - Закуска и свободно време за разходка и плаж.
   - Обяд. В 12:00 ч. е време за напускане на стаите, но можем да си оставим багажите на съхранение и да продължим да се наслаждаваме на слънчевите лъчи до късен следобед.
   - Вечеря в хотела.
   - Трансфер до летище Денпасар.
  • Ден 14
   ДЕНПАСАР - ДОХА - СОФИЯ:
   - Полет за Доха в 00:35 ч.
   - Кацане в Доха в 05:35 ч.
   - Полет от Доха за София в 06:50 ч.
   - Кацане в София в 12:00 ч.

    Март 2019  
  П Вт Ср Ч П Сб Н
         
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
    Април 2019  
  П Вт Ср Ч П Сб Н
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
           

  Цени и дати

  Цени

  няма въведени цени
  Цената включва Цената не включва
  1. Екскурзовод от България.
  2. Богата програма с местни англоговорящи водачи.
  3. Самолетен билет София - Доха - Джакарта - Бали - Доха - София с АК "Qatar Airways".
  4. Всички трансфери по програмата.
  5. Влаков билет в "Executive Class" от Бандун до Кутоарио.
  6. Разходка с коне до вулкан "Бромо".
  7. Билет за ферибот до остров Бали.
  8. 11 нощувки в 3*, 4* и 5* хотели.
  9. 11 закуски, 2 обяда и 3 вечери.
  10. Застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000 Евро.
  1. Напитки.
  2. Допълнителни екскурзии.
  3. Доплащане за вечери, освен включените в програмата в ден 11, 12 и 13.

  Екстри

  Необходими документи

   - Задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след крайната дата на пътуването.
   - Непридружени лица под 18г. представят на граница нотариално заверена декларация от родителя/родителите си за правото да пътуват в чужбина.

  Забележки

   - Авансово плащане при резервация - 200 Евро. Пълно плащане до 30 дни преди отпътуване.
   - Срок за уведомление за несъбран минимум – 45 дни преди заминаване.
   - Офертата важи при минимум 12 записани туристи.
   - Цената е калкулирана при курс на Щатски долар 1 USD = 1.59 лв. При увеличение на този курс с повече от 3%, туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.
   - Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.