Направи запитване

Виетнам и Камбоджа - Изгубени империи 2024

цени: от 4888.00 лв.
Оферта №: 234958
Нощувки: 13 дни, 10 нощи
Транспорт: Самолет
Маршрут: Хо Ши Мин, Виетнам; Сием Реап, Камбоджа; Ангкор, Камбоджа; Хой Ан, Виетнам; Ханой, Виетнам

Отворете вратата към приключенския свят с незабравимата екскурзия до Виетнам и Камбоджа ! Пренесете се във времето, докато се губим сред древните тайни на Ангкор Ват в Камбоджа. Следвайте стъпките на изгубени цивилизации и открийте артефакти, криещи невероятни приключения. Предизвикайте себе си във Виетнам, докато разгадавате тайнствени пещери и прекосяваме безкрайния залив Ха Лонг, където съкровища очакват да бъдат разкрити. Следвайте плаващите пазари на Меконг, където цветните лодки ще ви отведат към непознати земи и приключения. Да се впуснем заедно към това епично приключение с което ще предизвикателства себе си и ще покорим нови върхове!

 

Цени и дати

Дата на Пътуване
23/04/2024
човек в двойна стая
4 888.00 лв.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Хо Чи Мин- Ханой – Истанбул – София с редовен полет на Turkish airlines с  включен 5кг  ръчен и 20кг. чекиран багаж;

 • Транфер: летище- хотели- летище

 • Самолетен билет Хо Чи Мин- Сием Реап с  включен 5кг  ръчен и 20кг. чекиран багаж;

 • Самолетен билет Сием Реап- Да Нанг с  включен 5кг  ръчен и 20кг. чекиран багаж;

 • Самолетен билет Да Нанг- Ханой с  включен 5кг  ръчен и 20кг. чекиран багаж;

 • 3 нощувки в Хо Чи Мин в хотел 4* в двойна стая с включени закуски и 2 обяда в местни ресторанта по време на екскурзиите

 • 2 нощувки в Сием Реап (Камбоджа) в хотел 4 **** в двойна стая с включени закуски и  1 обяд в местен ресторант по време на екскурзията

 • 2 нощувки в Хой Ан в хотел  4* в двойна стая с включени закуски и 1 обяд в местнен ресторант по време на екскурзиите

 • 3 нощувки в Ханой в хотел 4* в двойна стая с включени закуски и 2 обяда в местни ресторанта по време на екскурзиите

 • Всички описани в програмата екскурзии

 • Местен екскурзовод на английски език по време екскурзиите

 •  Представител по време на цялото пътуване.

Цената не включва:

 • Виза за многоратно влизане във Виетнам- очаква се след 15.08.2023год. тя да се издава онлайн, актуални цени след тази дата

 • Виза за влизане в Камбоджа- заплаща се и се издава на място, около 30 $

 • Разходи от личен характер;

 • Доплащане за настаняване в единична стая- 450€ за целия престой

 • Допълнителни екскурзии- описани в програмата-по желание заявяват се и се заплащат с последната вноска по екскурзията 

 • Медицинска застраховка към ЕВРОИНС- 35лв. с покритие 20 000 €, Опция Б за целия престой

 • Бакшиши (шофьор/ местен гид)– около 5 $ на човек/ ден- заплаща се на място след приключването на всеки тур

 • Застраховка "Отмяна на пътуване"- препоръчваме сключването на тази застраховка!

Програма

 • Ден 1

  Среща на Терминал 2 в 19:10ч. и полет София – Истанбул в 21.10ч- 22.35ч
  Отправяме се за втори полет – Истанбул – Хо Чи Мин в 02:50

 • Ден 2

  Кацаме на летище Хо Чи Мин в 17:50ч. Трансфер и настаняване в хотела. 
  Нощувка.

 • Ден 3

  Закуска. Днес денят ни е отреден за едни от най-интересните места, които предлага районът на Сейгон.
  На около 2 часа от Хо Чи Мин се отправяме към подземното селище „Ку Чи”. Ще се разходим из мрежата от подземни тунели, които са били използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост. 
  Ще спрем за обяд в местно ресторантче, където ще хапнем вкусно местна виетнамска храна.
  Хапнали добре се отправяме към обиколка на град Хо Чи Мин или, както западните туристи, а и местните хора предпочитат да го наричат – Сайгон, ще се насладим на катедралата Нотр Дам, Централната поща, Двореца на независимостта и Китайския квартал. Някога градът е бил важен търговски център и пристанище и тук среща са си давали виетнамци, китайци, японци, французи, холандци. Всяка от тези култури е оставила своето архитектурно и особено кулинарно наследство. Връщаме се в хотела в привечер. Нощувка. 

   

 • Ден 4

  Ранна закуска. Днес денят ще е изпълнен с приключения. Вземи приключенския си дух, затегни каската, настани се удобно, днешния тур ще бъде на Vespa, опитен шофьор ще ни отведе до поречието на делтата на Меконг, от там ще се качим на корабче, за да достигнем от другата страна на реката. Ще спрем във местна фамилна работилница, където ще наблюдаваме начина на приготвяне на традиционното оризово вино. Любезните ни домакини ще ни приготвят и вкусен местен обяд. Разходката с лодка продължава по-навътре в провинцията, където ще се насладим на спокойствието на делтата. Ще видим традиционни къщи, построени от дърво и палмови листа и ще наблюдаваме живота на местните фермери- как те хващат риба или събират плодове с методи, предавани от поколения. Обиколката ни продължава с посещение на храма Као Дай. Као Дай е монашеска религия основана във Виетнам през 1926 година и представлява комбинация между много религии и вярвания включително будизъм, конфуцианство, даоизъм, виетнамски спиритуализъм, християнство и ислям. Тези, които го проповядват вярват в догмите да не се убива, да се живее честно, да се прави добро и да се избягва злото, да се помага и да се отдава почит на прадедите. Обядът ни днес ще бъде отново вкусна виетнамска храна в местен ресторант. 
  Завръщане в Хо Ши Мин. Нощувка.

   

 • Ден 5

  ХО ЧИ МИН- СИЕМ РЕАП
  Закуска. Свободно време за самостоятелно наслаждаване на Хо Чи Мин до освобождаването на хотела и трансфер до летището за полет до Сием Реап, Камбоджа. Трансфер до хотела. Нощувка.

   

 • Ден 6

  АНГКОР ТОМ

  Закуска. Днес ще посетим старата столица на кхмерската империя - Ангкор Том, известен с монументалните си укрепителни стени и портите украсени от скулптури на човешки лица. Гръдът е пресечен от две перпендикулярно разположени улици, които водят към основния храм Байон, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и хиндуизъм. Ще се насладим на храма. Обиколката ни продължава с посещение на хиндуиския храм Фимеанакас, Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Обяд. Следобед ще разглеждаме най-големия в света храмов комплекс Ангкор Ват - символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми в кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина“ и „храм-галерия“, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Ще се разходим до известния храм Ta Прохм, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. 
  Връщане в хотала. Нощувка.

 • Ден 7

  СИЕМ РЕАП- ХОЙ АН

  Закуска. Днес е отправяме към плаващото селце „Чонг Книс“ разположено на около 13 км от Сиен Реап. Ще се разходим с лодка в езерото Тонле Сап, за да се запознаем с плаващите селища навътре в езерото и начина на живот на селяните, които живеят там. Ще надникнем в техните къщите, в училището им. Ще ни разкажат как живеят от поколения на това място. Някога езерото е наречено Голямото езеро от французите, то е наистина и най- голямото сладководно езеро в Югоизточна Азия. Езерото е дълго 250 км, а ширината му е 100 км в най- обширната част.
  Връщане в града за обяд в местен ресторант. След обяда трансфер до летището за полет до Да Нанг. Трансфер до Хой Ан и настаняване в хотела. 

   

   

 • Ден 8

  Закусете добре, днес денят ни ще е отново изпълнен с купища приключения. Отправяме се с нашия автобус до пристанището на река Ту Бон, за да се качим на лодка, с която ще достигнем до различни селца по поречието на реката. Ще имаме възможността да надникнем в местни работилници, където може да се види производството на керамични изделия и ръчно изработени мебели.

  Връщаме се в Хой Ан за обяд в местен ресторант , който ще ни сервира специалитети от региона. Следобяд нашата разходка в Хой Ан продължава с посещение на японския покрит мост, най-известният архитектурен паметник в града с над 400 годишна история и Асамблейната зала на китайската конгрегация Чаоджоу, особено красива и пищно аранжирана отвън и отвътре. 
  Трансфер до хотела в Хой Ан. Нощувка.

 • Ден 9

  ХОЙ АН- ДА НАНГ- ХАНОЙ

  Ранна закуска и освобождаваме хотела. 
  Днес денят е отреден за едно невероятно творение на човешката мисъл. Отправяме се към прекрасният атракционен парк Ба На Хилс. Стига се посредством кабинков лифт, който е един от най-модерните в Югоизточна Азия. На първата спирка на лифта ще имаме възможност да се насладим на наистина завладяващата красота на панорамата, която се открива към град Да Нанг. Стигаме до известния Златен мост, който е един от най-известните и красиви пешеходни мостове в света. Ще видим винарната и прекрасните френски „Градините на любовта“. След това се взима втората линия на кабинковия лифт и отиваме до следващото ниво. Там попадаме във вълшебното Френско село, в което звучи постоянно прекрасна музика. После може да вземете участие в много от атракционите на парка като Парка с динозаври, Джурасик парк, кула за свободно падане и много други. 
  Привечер се отправяме към летището за полет до Ханой.
  Полет Да Нанг- Ханой. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка. 

 • Ден 10

  Закуска. За този ден е добре да сте облечени с дрехи покриващи раменете и коленете. Ще посетим Храмът на литературата – първият виетнамски университет, който е и едно изключително красиво място, построено по принципите на конфуцианството. Изключително красив е Павилиона на Съзвездията, но може би есенцията на мястото е изключителното обожествяване от виетнамците на грамотността и познанието. Мавзолеят на Хо Ши Мин също е едно от най-посещаваните места в Ханой- последният дом на най-таченият виетнамски лидер Хо Ши Мин, познат още като Чичо Хо. Ще видим и най-старата пагода във Виетнам- Tran Quoc pagoda, построена през далечния 6 век. Макар че в момента се намира на островче на Западното езеро в Ханой, тя е била преместена от оригиналното си местоположение на брега на Червената река през 1615г. Била е любимото място за празнуване на кралските семейства. Ще научим доста и за 54-те етноси, които живеят във Виетнам в Етнологическия музей, както и за обичаите им. Ще разгледаме и затвора Хоа Ло- иронично наричан Ханойския Хилтън от американските войници през войната. 
  Разходка из Квартала на трийсет и шесте гилдии. Вечерта спектакъл на марионетки върху вода до езерото на Върнатата сабя. Връщане в хотела. Нощувка.

 • Ден 11

  Закуска. За днес е добре да си облечете удобни и леки дрехи. Отпътуваме към залива Халонг, където ще се качим на нашата джонга за да отплаваме на 4 часов круиз из залива Халонг. Ще посетим и една от най-красивите и обширни пещери в резервата Ха Лонг, богата на сталактити и сталагмити- The Surprising cave. Ще посетим и Типтоп остров и ще се научим как се правят бижута от красивите и висококачествени перли .
  По време на круиза ще се насладим на вкусен обяд, приготвен от екипжа, който включва моркса храна и специалитети от региона. На място по желание ще имате възможност да направите каяк спускане срещу допълнително заплащане по време на една от спирките в залива. 
  Връщане в Ханой. Нощувка.

   

 • Ден 12

  Закуска. След като направим чек аут, денят ни е свободен и можем да напазаруваме сувенири, да похапнем като за последно вкусна виетнамска храна и след като се освежим- трансфер към летището в Ханой и тръгваме обратно за България. Багажът може да бъде оставен в багажното отделение на хотела. 
  Полет: Ханой- Истанбул- 22.35- 04.45ч

  *Агенцията си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата!

 • Ден 13

  Пристигане в България с полет от Истанбул- София- 05.05- 08.35ч.

Допълнителна Информация

Необходими документи

Виетнам- необходимо е издаване на многократно влизане в страната.
Очаква се след 15.08.2023год. тя да се издава онлайн, ще получите актуални цена и начин на издаване след тази дата.

Камбоджа:
Визата за Камбоджа може да се извади предварително по електронен път /www.evisa.gov.kh/ или да си го направите при пристигането на летището, издава се на летище в Сием Реап, заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4 см х 6 см); Цена на виза за еднократно влизане около 30 USD

Българските граждани, пътуващи за страните, е необходимо да притежават международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и поне две празни страници за поставяне на визите/ печатите.Условия и Забележки

Настаняване: 

Eden Star Sai Gon Hotel 4****  https://www.edenstarsaigonhotel.com/  - Хо чи мин
 
Angkor Aurora Hotel 4****  https://angkoraurora.com/  - Сием Реап
 
Belle Maison Hadana Hoi An Resort 4****  https://hadanahoianresort.com/en - Хой Ан
 
La Casa Hotel 4**** https://lacasahotel.com.vn/  - Ханой 
 
Посочените хотели са ориентировъчни!
 

Полетно разписание:
23.04 София – Истанбул 21:10 – 22:35
24.04 Истанбул – Хо чи мин 02:50 – 17:05
04.05 Ханой – Истанбул 22:35 – 04:45
05.05 Истанбул – София 07:25 – 08:35
*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиопревозвача. В случай на промяна, всички записани ще бъдат уведомени своевременно!

Важно за Виетнам и Камбоджа!

Местна валута и възможности за заплащане:
Пристигайки във Виетнам е препоръчително да си обмените долари във местната валута виетнамски донг. 
Плащанията с карти са широко разпространени в големите градове като Ханой и Хо Ши Мин, но е добре винаги да проверявате дали няма да ви сложат допълнителна такса при плащането с карта. 
Банкоматите са разпространени и можете спокойно да теглите пари, но е добре да предупредите банката си, че ще пътувате към тази дестинация, за да не ви я блокират. 

В Камбоджа спокойно може да плащате с долари, приемат се навсякъде.

Облекло в посещение на храмовете:
Когато се влиза в местните храмове е задължително да се събуят обувките. Добре е да сте с по- дълги дрехи и да не се виждат колена и рамене. Ако искате да направите снимка на монасите, трябва задължително да ги попитате първо. 
Не можете да докосвате главите на децата, не е добре за жените да докосват монасите. никога не заставайте с гръб към Буда!

Мога ли да пия вода от чешмата? 
– Не, абсолютно препоръчително е да се купува минерална, бутилирана вода. 

Какви са цените във Виетнам и Камбоджа, скъпо ли е и какво може да се купи? 
- И двете страни са по- евтини от България. Местната храна и ресторанти са на много добри цени, докато ако търсите тип западна кухня, то тя ше е по- скъпа.