Направи запитване

Обиколка културният триъгълник на Шри Ланка и почивка в Centara Ceysands 5* с 5 нощувки

цени: от 3287.00 лв.
Оферта №: 222613
Нощувки: 12 дни, 9 нощи
Транспорт: Самолет
Маршрут: Шри Ланка, Шри Ланка

 

Програмата започва с 5-дневна обиколка на културния триъгълник на Шри Ланка и продължава със 6-дневна почивка на крайбрежието.

Centara Ceysands 5* принадлежи към известната верига хотели Centara Hotels & Resorts, която се слави с високо ниво на обслужване и внимание към детайлите и желанията на гостите.

Цени и дати

Дата на Пътуване
01/12/2021
17/01/2022
09/02/2022
02/03/2022
02/04/2022
човек в двойна стая
3 421.00 лв.
3 668.00 лв.
3 490.00 лв.
3 287.00 лв.
3 445.00 лв.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Коломбо - София Turkish Airways в икономична класа с включени летищни такси
 • 40 кг чекиран багаж и 7 кг ръчен багаж
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване с Covid покритие
 • Всички трансфери, описание в програмата
 • Всички екскурзии, описани в програмата, с гид на английски език
 • Входни такси на посещаваните обекти
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел Jetwing Lake 5*| Deluxe стая в Дамбула
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Jetwing Kandy gallery 5* | Deluxe стая в Канди
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Jetwing St. Andrews 5* | Standard стая в Нувара Елиа
 • 5 нощувки със закуски и вечери  5* в супериор стая.

Цената не включва:

 • Напитки
 • Бакшиши
 • PCR тестове
 • Допълнителни екскурзи
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ - Препоръчва се сключването на такава застраховка!
 • ETA – разрешение за влизане в Шри Ланка ( 35евро )
 • Разрешение за снимане с камера и фотоапарат
 • Обяд и вода по време на екскурзиите

Хотели

Centara Ceysands

 • Описание

  Полуостровът, на който е разположен хотела, граничи от една страна с река Бентота, а от друга с океана. Преминаването на полуострова се осъществява с хотелски ферибот или катер. Принадлежи към известната верига хотели Centara Hotels & Resorts, която се слави с високо ниво на обслужване и внимание към детайлите и желанията на гостите. Благодарение на разположението си, хотелът предлага широка гама от водни спортове.

 • Стаи

  Състои се от две 3-етажни сгради и една 1-етажна; обща площ 5 хектара; общо 165 стаи:
  63 Superior (3234 м2, 35 стаи с легло king-size макс. 3 или 2+1 чов., 28 стаи с 2 легла double макс. 2+2 чов.). Интериорът на хотела е проектиран в топли тонове с акцент на ярки цветове. Повечето стаи има гледка към реката Бентота
  43 Superior Ocean View (3234 м2, 15 стаи с легло king-size макс. 3 или 2+1 чов., 28 стаи с 2 легла double макс. 2+2 чов.). Светли слънчеви стаи, интериорът е декориран предимно с дърво с използването на съвременни ярки елементи. Гледка към океана
  22 Deluxe Ocean View (3234 м2, 13 стаи с легло king-size макс. 3 или 2+1 чов., 9 стаи с 2 легла double макс. 2+2 чов.). Красиви стаи с електриков дизайнерски интериор, създаващ усещане за простор. Гледка към плажа и океана.
  22 Deluxe Poolside Terrace (3234 м2, 15 стаи с легло king-size макс. 3 или 2+1 чов., 7 стаи с 2 легла double макс. 2+2 чов.). Комфортни стаи с тераса, с достъп до басейна
  8 Family Residence (56 м2, макс. 3 или 2+2 чов.). Просторни едностайни помещения с чисти минималистични линии. Гледка към океана. Едно двойно легло king-size и разтегателен диван (sofa bed)
  6 Deluxe One Bedroom Suite (56 м2, макс. 3 или 2+1 чов.). Стилно оформени стаи с добро разпределение, разположени на горните етажи на хотела: холна зона и спални. Едно двойно легло king-size и едно единично легло (single). Баня с вана и душ. Гледка към плажа и океана. Няколко стаи могат да бъдат свързани (interconnecting)

Програма

 • Ден 1

  SOFIA - ISTANBUL

   Вечерен полет София – Коломбо с прекачване в Истанбул.

 • Ден 2

  ISTANBUL – COLOMBO – PINNAWALA - DAMBULLA

  Пристигане в Истанбул. Престоят е 2ч55мин. Полет до Коломбо с междинно кацане в Мале за 1ч. Посрещане на летището в Коломбо в 15:00ч от представителя на партньорите, който ще Ви закичи с гирлянд от цветя за „добре дошли“ и ще Ви придружава по време на обиколната програма. Следва трансфер до Dambulla и по пътя ще посетите Приют за слонове Pinnawala.

  Приблизително 2 ½ часа път с кола до Pinnawala.

  Приютът за слонове Pinnawala е основан през 1975 г., за да приюти изоставени и ранени слонове и се е разраснал до голямо семейство днес. Броят на слоновете се е увеличил до повече от 40 сега, включително бебета слончета, донесени от различни краища, както и бебетата, родени в резултат на програмата за отглеждане. Посещението е приблизително 2 часа.

  Трансфер до Dambulla, настаняване, вечеря и нощувка в Jetwing Lake 5*| Deluxe стая.

 • Ден 3

  DAMBULLA – SIGIRIYA – MINNERIYA – DAMBULLA

  След закуска трансфер до Sigirya и изкачване до крепост Лъвската скала.

  Приблизително 1 час път с кола Сигирия.

  Крал Касапа (477-495 г.), който премества столицата от Анурадхапура в Сигирия, е направил крепост, която да обгради двореца му, построен на върха на 500 фута висока скала. Дворецът е бил заобиколен от външен ров, стена, вътрешен ров и градина, огледална стена. Светли и тъмни фрески на момичета покриват западната стена и красиво стълбище представлява тялото на клекнал лъв. Каменната градина се състои от пещери, където са живели и медитирали будистките монаси. В последствие Касапа Сигирия е била върната отново на монасите.

  След това трансфер до Минерия и започвате обиколка с джип сафари.

  Приблизително 1 ½ час път с кола до Минерия.

  Национален парк Минерия обхваща бившето светилище Минерия - Гиритале. Регистрирани са около 200 диви слона, диви биволи, диви свине, петнисти елени, мечка ленивец, самбур, леопарди, крокодили, 9 вида земноводни, 25 вида влечуги, 160 вида птици, 26 разновидности риби, 78 разновидности на пеперуди. Можете да видите диви слонове, които често са на големи стада, и блатни птици. Захранван от древния язовир Минерия, паркът има изобилие от храсти, гори и влажни зони в своите 88,9 кв. км, за да осигури подслон и за макаци, самбарски елени, биволи, крокодили и леопарди (последните обаче се виждат много рядко).

  Вечеря и нощувка в Jetwing Lake 5*| Deluxe стая. 

 • Ден 4

  DAMBULLA – MATALE – KANDY

  След закуска посещение на Златния храм Дамбула .

  Приблизително 30 минути път с кола до Дамбула.

  Храмът Дамбула е най-големият и най-добре запазен пещерен храм в Шри Ланка. Скалата се извисява на 160 м над околните равнини. В околността има повече от 80 документирани пещери. Основните атракции са разположени в пет пещери, които съдържат статуи и картини. Тези картини и статуи са свързани с Гаутама Буда и неговия живот. Има общо 153 статуи на Буда, три статуи на крале на Шри Ланка и четири статуи на богове и богини. Последните включват Вишну и Ганеша. Стенописите покриват площ от 2100 квадратни метра (23 000 квадратни фута). Изображенията по стените на пещерите включват изкушението от демона Мара и първата проповед на Буда.

  След това трансфер до Канди, посещение на Матале.

  Прибл. 45 минути път с кола до Матале.

  В градината с подправки в Матале са засадени канела, кардамон, пипер и всякакви други подправки и растения. Предлагат се и подправки за тези, които искат да ги купят. Ще получите подробна информация за използването им в приготвянето на ястия. Ще посетете и Batik Factory - където можете да видите производството на красиви щампи на батик.

  След това трансфер до Канди и посещение на Свещения Храм на Зъба на Буда.

  За будистите в Шри Ланка и Света, Канди е едно от най-свещените места, тъй като е домът на "Далада Малигава" - Свещеният Храм на Зъба на Буда. Канди е столица на сингалските крале от 1592 до 1815 г. Укрепен от планински терен и трудния подход, Канди успява да действа независимо от холандците, португалците и англичаните до 1815 г. Градът е обект на световното наследство, обявен от ЮНЕСКО, отчасти благодарение на този храм.

  Дрескод: Носете бели дрехи, ако можете, когато посещавате храма. (не е проблем да носите други цветове) Белият цвят се счита за цвят на чистотата. Най-подходящо е облеклото да покрива тялото най-малко до коляното, докато горната част на дрехата трябва да покрива раменете.

  Вечерта - културно танцово шоу.

  Вечеря и нощувка в Jetwing Kandy gallery 5* | Deluxe стая.

 • Ден 5

  KANDY – PERADENIYA – TEA PLANTATION – NUWARA ELIYA

  След закуска посещение на ботаническа градина "Перадения".

  Приблизително 30 минути път с кола до Перадения.

  Ботаническата градина обхваща 147 дка. През 1374 г. е представлявала градина за развлечения на кралете на Канди. Има повече от 5000 вида дървета и растения. Някои редки и ендемични, както и флора от тропическия свят. Spice Garden и Orchid House са популярни сред туристите.

  След това трансфер до Нувара Елия и по пътя посещение на чаени плантации.

  Чаят е засаден за първи път в Шри Ланка през 1824 г. в Ботаническата градина в Перадения, когато няколко растения са донесени от Китай. През 1873 г. индустрията за износ на чай в Шри Ланка започва със скромните 23 фунта, които се изпращат до Лондон. През 1996 г. Шри Ланка е произвела 258 милиона кг. чай и е спечелила Rs. 34,068 милиона чрез износ на 244 милиона кг.

  Приблизително 4 часа път с кола до Нувара Елия.

  Нувара Елия се извисява на 6200 фута. над морското равнище. Сър Самюел Бейкър е бил този, който се е поддал на магията на Нувара Елия, довел хрътки, коне, едър рогат добитък, овце, засадил е цветя и зеленчуци и е създал типична английска ферма тук.

  Вечеря и нощувка в Jetwing St. Andrews 5* | Standard стая.

 • Ден 6

  NUWARA ELIYA – Крайбрежен хотел.

  След закуска трансфер до Коломбо, обиколка на забележителностите и кратко време за пазаруване.

  Приблизително 5 часа път с кола до Коломбо.

  Обиколката през града ще ви отведе до оживените търговски зони, както и до засадените с дървета жилищни градини Cinnamon Gardens. Ще постите Форт, бившия британски административен център и военен гарнизон, Сий Стрийт - квартирата на Goldsmith в сърцето на Пета, района на базара, където също се намира индуистки храм със сложни каменни резби и холандската църква Волвендал, датираща от 1749 г. Също така ще посетите BMICH, ще видите репликата на Аукана Буда и площада на независимостта.

  Ще посетите изискан бутик за чай на Mlesna, магазин за ядки кашу, за облекла и др. в Majestic City. Ще посетите Lanka Ceramics Centre, място, където можете да закупите „NORITAKE SET“ или други керамични артикули и „ODEL SHOP“ в Lipton Place, „БОС”, „ДОМ НА МОДАТА” и „БЕВЪРЛИ СТРИЙТ” – нон стоп магазин за дрехи в Колупития.

  След това трансфер до хотел по крайбрежието.

 • Ден 7

  7 ден – 10 ден
  Закуска. Свободно време за плаж и допълнителни екскурзии. 

 • Ден 11

  Закуска. Освобождаване на хотела до 12:00ч и оставяне на багажа в стая за багаж. Трансфер до летището за полет до София с прекачване в Истанбул. Междинно кацане в Мале за 1ч10.

 • Ден 12

  Пристигане в Истанбул в 05:00ч, престой 2ч 40мин. Пристигане в София в 08:50ч.

Допълнителна Информация

Необходими документи

 • Международен паспорт с валидност поне 6 месеца от датата на връщане
 • ETA за Шри Ланка издава се електронно разрешение за пребиваване – 35 евро на човек


Условия и Забележки

Полетно разписание :

1 ден София – Истанбул 21:25 – 22:55 Продължителност: 01ч30
2 ден Истанбул - Коломбо 01:50 – 15:00 Продължителност: 11ч10
11
ден Коломбо - Истанбул 20:30 – 05:00 Продължителност: 10ч30
12 ден Истанбул- София 07:40 – 08:50 Продължителност: 01ч10

Условия за плащане:

 • Депозит – 1 500 лева на човек
 • Доплащане до 31 дни преди датата на заминаване

Условия за отказ от пътуване и промени:

 • Промяна на дата на полета е възможна без такса, като се дължи разликата в цената, ако има такава. Промяна на дата за останалите услуги ще подлежи на препотвърждение.
 • При отказ от пътуването се прилагат следните условия: 33.1.1. ако прекратяването е до 60 дни преди датата на пътуването – не се дължи такса за прекратяване, освен в случаи на издаден самолетен билет и ако това не противоречи с анулационните условия на авиокомпаниите. В този случай Потребителят дължи такса прекратяване в размер на стойността на издадените самолетните билети. 33.1.2. ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – Потребителлят дължи такса за прекратяване в размер на депозита, заплатен от него. 33.1.3. ако прекратяването е от 29 до 21 дни преди датата на пътуването - Потребителят дължи такса за прекратяване в размер на 50% от общата стойност на пътуването. 33.1.4. ако прекратяването е от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - Потребителят дължи такса за прекратяване в размер на 80% от общата стойност на пътуването. 33.1.5. ако прекратяването е по-малко от 14 дни преди датата на пътуването - Потребителят дължи такса за прекратяване в размер на 100% от общата стойност на пътуването.


Усовия за пътуване:

 • Престоят в Шри Ланка може да се удължи по желание.
 • Офертата е изчислена при цена на полета 641 евро и подлежи на препотвърждение.
 • Към 27.10.2021 в Шри Ланка се влиза със сертификат за ваксина, заедно с отрицателен PCR тест.
 • Необходимо е попълването на формуляр, преди влизане в Шри Ланка https://www.caa.lk/en/special-notices-for-covid-19
 • Към 27.10 Шри Ланка е в Червена зона и за влизане в България е необходимо за лица над 12г:
  1.
  сертификат за ваксинация / преболедуване + PCR тест
  2. или
  PCR тест + втори тест след влизане в страната
 • Транзит през Истанбул – няма изискване за PCR тест.


Важна информация:

 • Условията са валидни при минимум 2 пътуващи.
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Допълнителните екскурзии се провеждат на местния или английски език.
 • Пътуването се провежда индивидуално и не се предвижда водач.
 • Здравни изисквания – Препоръчва се използването на репеленти срещу комари. По време на престоя следва да се консумира само фабрично бутилирана вода или преварена вода, както и лед от такава вода.
 • Относно условията и реда за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на внасяните паразитни болести и съгласно Наредба № 17 от 30.07.2008 на МЗ Ви съветваме да потърсите специализирана информация от лекар-паразитолог, който да може да Ви консултира лично относно риска от заразяване и начините за предпазване от тропически паразитни болести във връзка с предстоящото пътуване. Списък на страните с разпространение на различните видове малария е достъпен на Интернет страницата на НЦЗПБ. За контакти: НЦЗПБ - сграда „Вирусология“, София 1233, бул. Ген. Столетов 44А, РЗИ – Столична регионална здравна инспекция, София, ул. "Враня" № 20, ет. 2
 • Настаняването в хотелите е след 14:00ч, освобождаването е до 12:00ч
 • Посочените времена са местни. Туроператорът не носи отговорност за променено от авиокомпанията полетно разписание.

Туристическият пакет се предлага от туроператор Посока Ком ООД със седалище и адрес на управление: гр. София 1000, ул. Сердика 12, тел: 070017107, e_mail: office@posoka.com
Цената на туристическия пакет е изчислена по 1.956 лева за 1 EUR и 1.71 лева за 1 USD.