Направи запитване

Майски празници в Шарм ел Шейх, Египет със самолет от София – 7 нощувки - PICKALBATROS PALACE SHARM

Майски празници в Шарм ел Шейх, Египет със самолет от София – 7 нощувки - PICKALBATROS PALACE SHARM

цени: от 1103.09 лв.
Оферта №: 215188
Нощувки: 8 дни, 7 нощи
Транспорт: Самолет
Маршрут: Шарм Ел Шейх, Египет

Цени с включени отстъпки за резервации направени до 31.05.2021.
Туроператорът предоставя талон с отстъпка за PCR тест.
В програмата са включени хотели с различни категории и различен вид хранения, от които всеки потребител може да избере според личните си предпочитания и ценови диапазон.
При пристигане в Египет е необходимо туристите да представят негативен резултат от проведен до 72 часа преди отпътуване PCR тест. От 01.05.2021 в България се влиза след предстаяне на: ваксинационен сертификат или PCR тест или антигенен тест или документ /положителен тест/ за преболедували COVID-19.


Полетна информация:
Заминаване: FB8509 07:00 София - 10:00 Шарм ел Шейх
Връщане: FB8510 16:00 Шарм ел Шейх  - 19:00 София
Тип самолет: A320
Адрес на авиокомпанията: гр.София, 1540 бул. „Брюксел“ № 1, Летище София
Авиокомпания: Bulgaria Air

Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.


Информация за допълнителните екскурзии:

 • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.
 • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на посещаваните обекти.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 20 дни преди датата на пътуване.

1. Планината на Моисей и манастира Св. Екатерина - Изкачване на светата планина на Моисей и посрещане на изгрева, когато според легендата, се пречистват греховете ни. Посещение на древния музей - Св. Екатерина, един от най-старите работещи манастири в света. Неговата слава и мистика идва от местоположението му в подножието на планината Синай, мястото на историята на Стария завет на Десетте божи заповеди, и така е почитана от християни, евреи и мюсюлмани. В манастира се намира и "горящия храст" и една от най-известните колекции от религиозни икони в света, чиято селекция е изложена на посетителите в музея.  Днес пътуващите и поклонниците все още са привлечени да посетят манастира и да отидат на връх Синай. Самият манастир е изграден през VІ век по времето на византийския император Юстиниан, ограден е с големи зидове за защита от бедуините. През ХІ век приема за свой патрон света Екатерина от Александрия. Разполага с изключително богата библиотека с ценни ръкописи и икони.  Построен е на мястото, където според Стария завет Господ се явил на Мойсей и му предал Божиите заповеди.  В манастира се намират и мощите на "Св. Екатерина",  кладенеца на Моисей. 

Цени: Възрастен - 120 лв; Дете от 2 до 11.99 г - 60 лв. Цената включва: Цената не включва: възможност за наем на камила и топли завивки - срещу доп. такса.

2. Посещение на Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза – най-големият, най-старият и най-известният от безбройните запазени сфинксове в Египет (с автобус).  Пирамидите в Гиза от дълго време са най-посещаваната атракция около Кайро. От времето на тяхното изграждане пирамидите в Гиза въплъщават древността, мистерията – и дават повод за невероятни хипотези. Пирамидата на Хеопс е най-старата в Гиза и най-голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 роби. Трите по-малки пирамиди в съседство принадлежат на Хеопсовите царици или сестри. Обяд в традициаонен ресторант /включен в цената/ . Посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Посещение на фабрика за сувенири. Разходка с лодка по река Нил. Отпътуване за Шарм ел Шейх.

Цени: Възрастен -  195 лв; Дете от 2 до 11.99 г - 100 лв. Цената включва: закуска, входни такси, обяд, кафе и чай. Цената не включва: разходи от личен характер.

3. Посещение на Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза – най-големият, най-старият и най-известният от безбройните запазени сфинксове в Египет (със самолет).   Пирамидите в Гиза от дълго време са най-посещаваната атракция около Кайро. От времето на тяхното изграждане пирамидите в Гиза въплъщават древността, мистерията – и дават повод за невероятни хипотези. Пирамидата на Хеопс е най-старата в Гиза и най-голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 роби. Трите по-малки пирамиди в съседство принадлежат на Хеопсовите царици или сестри. Обяд в традициаонен ресторант /включен в цената/. Посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Посещение на фабрика за сувенири. Разходка с лодка по река Нил. Отпътуване за Шарм ел Шейх.

Цени: Възрастен - 550 лв; Дете - от 2 до 11.99 г. - 400 лв. Цената включва: закуска, входни такси, обяд, кафе и чай. Цената не включва: разходи от личен характер.

4. "Магическият остров" (Рас Мохамед)
Ексклузивна разходка с лодка до Магическия остров, който се намира в национален парк Рас Мохамед. Уникална възможност да посетите острова и да опознаете подводния свят на резервата.  Възможност за плуване сред едни от най-красивите рифове на Червено море. Ще се запознаете отблизо с естествената водна среда на едни от най-атрактивните морски обитатели.

Цени: Възрастен - 120 лв; Дете от 2 до 11.99 г - 75 лв. Цената включва: наем на маски и плавници, обяд с морска храна и безалкохолни напитки, три спирки за гмуркане и плуване. Цената не включва: разходи от личен характер.

5. Разходка с лодка (Остров Тиран/ Рас Мохамед)

Цени: Възрастен - 95 лв; Дете от 2 до 11.99 г - 75 лв. Цената включва: спирки за плуване и шнорхелинг, обяд, напитки без лимит,  наем на маски и плавници. Цената не включва: разходи от личен характер.

6. VIP круиз
Разходка с лодка на снежнобяла ВИП яхта.  Не пропускайте възможността да събирате слънчеви лъчи на откритата палуба на луксозния кораб, да си почивате в компания на приятели, да плувате в морето или да наблюдавате безкрайното разнообразие на морските видове в морето. 

Цени: Възрастен - 250 лв; Дете от 2 до 11.99 г - 120 лв.  Цената включва: 3 спирки за шнорхелинг, маски и плавници,  обяд с морска храна, супа, кебап, безалкохолни напитки и фрешове. Цената не включва: разходи от личен характер. 

7. Liberty Cat
Разходка с лодка на триетажен катамаран, с водна пързалка. Яхтата е с 2 климатизирани ресторанта, палуба за събиране на слънчеви лъчи, релакс зона, дайвинг на 10м дълбочина.

Цени: Възрастен - 140 лв; Дете - 80 лв. Цената включва: обяд с морска храна и безалкохолни напитки, маски за гмуркане. Цената не включва: разходи от личен характер.

8. Перлите на Синай
Долината Вешваш в Дахаб е мистериозен извор образувал се преди векове след редките дъждове в пустинята и скрил се сред планините и каньоните. Екскурзията започва рано сутринта, около 5ч.

Цени: Възрастен - 195 лв; Дете от 2 до 11.99 г - 100 лв. Цената включва:  пътуване с джипове в пустинята, камили, плуване в извора, обяд с морска храна в ресторант в Дахаб, шнорхелинг в 3 басейна.  Цената не включва: оборудване за шнорхелинг, разходи от личен характер.

9. Super Voyage
Super Voyage или иначе казано 5 в 1. Ще се разходите с комфортната яхта, ще се возите на банан, ще карате ски и ще наблюдавате морският свят от стъкленото дъно на лодката. Гмуркане от лодката за шнорхелинг с маски и плавници, обяд с морска храна, сезонни плодове, безалкохолни напитки са включени в цената. Оборудването е включено в цената. Спирка в магазин за сувенири за около 30 минути.

Цени: Възрастен - 160 лв; Дете от 2 до 11.99 г - 85 лв. Цената включва: Цената не включва: разходи от личен характер. 

10. Подводница
Достигайки 6 м. дълбочина ще може да наблюдавате подводната флора и фауна на Червено море от батискафа. Ще се насладите на разкошните коралови рифове и техните пъстроцветни обитатели.

Цени: Възрастен - 110 лв; Дете от 2 до 11.99 г - 55 лв. Цената включва: разходка с подводница. Цената не включва: разходи от личен характер.

11. Шоу с крокодили
Уникално шоу със змии и крокодили.

Цени: Възрастен - 70 лв; Дете от 2 до 11.99 г - 35 лв. Цената включва: входни такси. Цената не включва: разходи от личен характер. 

12. Шоу с делфини
Уникално шоу с делфини, любимо забавление за малки и големи.

Цени: Възрастен - 70 лв; Дете от 2 до 11.99 г - 35 лв. Цената включва: входни такси. Цената не включва: разходи от личен характер.

13. Плуване с делфини
30 минути „делфинотерапия“, за да си починете и презаредите с положителни емоции от тези мили океански животни. Придружителите и зрителите заплащат такса.

Цени: 30 мин - 260 лв; 15 мин - 180 лв. Цената включва: входни такси.  Цената не включва: разходи от личен характер.

14. Невероятният Шарм
Обзорен тур на Шарм – най-красивият град на Червено море. Ще видите най-голямата джамия в града, ще посетите "Мемориала на мира", развлекателния център ‘Hollywood” и търговския център “Oriental Treasures”.

Цени: Възрастен - 40 лв; Дете от 2 до 11.99 г - 20 лв. Цената включва:  Цената не включва: разходи от личен характер. 

15. Супер приключение
В 07:30 ч. ще Ви отведат от хотела с джипове и Вашето приключение ще започне с национален парк Набк. Ще карате из пясъчните дюни, ще яздите камили и каяци. Ще посетите Каньонът, ще спрете за шнорхелинг и дайвинг с включен обяд. Оборудването за гмуркане не е включено в цената.

Цени: Възрастен - 150 лв без гмуркане и 195 лв със гмуркане; Дете от 2 до 11.99 г - 80 лв със и без гмуркане: Цената включва: барбекю обяд, вода и безалкохолни напитки по всяко време. Цената не включва: маски, плавници и плажни кърпи. 

16. Тайните на пустинята
На тази екскурзия ще карате бъгита из пясъчните дюни и ще наблюдавате залеза. За Вашето бедуинско парти ще се погрижат бели денс танци – танура. Вечеря с бедуините.

Цени: Възрастен - 120 лв на човек, 200 лв за двама. Цената включва: вечеря с бедуините. Цената не включва: разходи от личен характер.

17. Оазисът Дахаб
Вълнуващо пътуване до Дахаб, което включва богата програма с каране на бъги в пустинята, яздене на камили, на чаша чай с бедуините, а също и разходка с лодка за шнорхелинг и гмуркане. Включен обяд на лодката.

Цени: Възрастен - 200 лв; Дете от 2 до 11.99 г - 100 лв.  Цената включва: обяд на лодката. Цената не включва: разходи от личен характер.

18. ЕКСТРЕМНО САФАРИ + водни спортове
Каране на бъгита (около час), яздене на камили + водни активности - банан (10 минути) + 1 бедуински чай + обяд.

Цени: Възрастен - 120 лв на човек; 200 лв за двама. Цената включва: обяд и чай с бедуините. Цената не включва: разходи от личен характер.

Цени и дати

STANDARD ROOM SEA VIEW

Дата на Пътуване
22/05/2021
възр в двойна стая
1 възр
3 възр
1 232.18 лв.
1 623.34 лв.
3 620.25 лв.

STANDARD ROOM GARDEN VIEW

Дата на Пътуване
22/05/2021
възр в двойна стая
1 възр
3 възр
1 103.09 лв.
1 431.67 лв.
3 233.00 лв.

STANDART POOL VIEW

Дата на Пътуване
22/05/2021
възр в двойна стая
1 възр
3 възр
1 167.63 лв.
1 527.51 лв.
3 426.63 лв.

Цената включва:

Цената не включва:

Хотели

PICKALBATROS PALACE SHARM

 • Описание

  Хотелът се намира на 10 км от летище Шарм ел-Шейх, на 4 км от площад Сохо, на 14 км от Наама бей, на брега на морето.


  2 основни ресторанта, 3 а-ла-карт ресторанта - италиански, азиатски, 9 бара, 4 басейна, магазин за сувенири, банкомат, Wi Fi.

  За децата: детски басейн, детска площадка, детски клуб.

  Безплатни услуги:  фитнес, дартс, плажен волейбол, билярд.

  Платени услуги: СПА център - джакуза, сауна, масажи, салон за красота, водни спортове, дайвинг център.


  All inclusive - закуска, обяд и вечеря, междинни хранения, местни алкохолни и безалкохолни напитки - без лимит.


  Собствен, пясъчен. Чадъри и шезлонги на плажа и при басейна - безплатно. Плажни кърпи - безплатно.

 • Стаи

  Хотелът разполага с 520 стаи, от които стандартни стаи (30-34 кв.м.), делукс стаи (30-34 кв.м.), стаи изглед море (30-34 кв.м.), стаи директен изглед море (30-34 кв.м.), луксозна вила (130 кв.м.). Всички стаи са оборудвани с климатик, телевизор, телефон, баня с вана/ душ, сешоар, сейф, минибар, кана за кафе и чай, балкон. Почистване на стаите - ежедневно.Програма

 • Ден 1
  Среща на летище София и изпращане от представител на туроператора. Отпътуване в 7:00 ч. с чартърен полет. Кацане на летище Шарм Ел Шейх. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14.00 ч. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 • Ден 2
  Закуска. Възможност за допълнителна срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.
 • Ден 3
  Закуска. Възможност за допълнителна срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.
 • Ден 4
  Закуска. Възможност за допълнителна срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.
 • Ден 5
  Закуска. Възможност за допълнителна срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.
 • Ден 6
  Закуска. Възможност за допълнителна срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.
 • Ден 7
  Закуска. Възможност за допълнителна срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.
 • Ден 8
  Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Шарм Ел Шейх в обявения час от фирмата партньор. Полет за София.