Направи запитване

Майски празници в Шарм ел Шейх, Египет със самолет от София – 7 нощувки - ALBATROS AQUA PARK SHARM EL SHEIKH

Майски празници в Шарм ел Шейх, Египет със самолет от София – 7 нощувки - ALBATROS AQUA PARK SHARM EL SHEIKH

цени: от 899.69 лв.
Оферта №: 215171
Нощувки: 8 дни, 7 нощи
Транспорт: Самолет
Маршрут: Шарм Ел Шейх, Египет

В програмата са включени хотели с различни категории и различен вид хранения, от които всеки потребител може да избере според личните си предпочитания и ценови диапазон.

При пристигане в Египет е необходимо туристите да предоставят негативен резултат от проведен до 72 часа преди отпътуване PCR тест. За децата до 6 годишна възраст НЕ е необходим задължителен PCR тест. Тестът може да бъде направен на специална цена от 60.00 лева в лаборатория Рамус, за което Туроператорът предоставя на клиента Талон за отстъпка. 

При пристигане в България, за да се избегне 10-дневната карантина, ще е необходим тест с отрицателен резултат, направен до 72 часа преди пътуването. Тестът може да бъде направен и в България до 24 часа от влизането в страната със специална цена в лаборатория Рамус. След представяне на талон с 20 % отстъпка, тестът ще е 60.00 лева. Талонът ще се предостави на клиентите  преди пътуването за ЕГИПЕТ.

Вътрешна виза за Египет: 25 USD - заплаща се задължително, в случай че туристите напускат Синайския полуостров (т.е. при участие в допълнителната екскурзия до Кайро)

Кампанията „Плати 10 % депозит при записване и доплати 25 дни преди отпътуване“ е валидна за резервации направени до 15.04.2021.


Полетна информация:
Заминаване: FB8509 07:00 София - 10:00 Шарм ел Шейх
Връщане: FB8510 16:00 Шарм ел Шейх  - 19:00 София
Тип самолет: A320
Адрес на авиокомпанията: гр.София, 1540 бул. „Брюксел“ № 1, Летище София
Авиокомпания: Bulgaria Air

Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.


Информация за допълнителните екскурзии:

 • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.
 • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на посещаваните обекти.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 20 дни преди датата на пътуване.

1. Планината Моисей и манастира Св. Екатерин - Изкачване на светата планина на Моисей и посрещане на изгрева, когато според легендата, се пречистват греховете ни. Посещение на древния музей - Св. Екатерина, един от най-старите работещи манастири в света. Неговата слава и мистика идва от местоположението му в подножието на планината Синай, мястото на историята на Стария завет на Десетте заповеди, и така е почитана от християни, евреи и мюсюлмани. В манастира се намира и "горящият храст" и една от най-известните колекции от религиозни икони в света, чиято селекция е изложена на посетителите в музея.  Днес пътуващите и поклонниците все още са привлечени да посетят манастира и да отидат на връх Синай. Самият манастир е изграден през VІ век по времето на византийския император Юстиниан, ограден е с големи зидове за защита от бедуините. През ХІ век приема за свой патрон света Екатерина от Александрия. Разполага с изключително богата библиотека с ценни ръкописи и икони.  Построен е на мястото, където според Стария завет Господ се явил на Мойсей и му предал Божиите заповеди.  В манастира се намират и мощите на "Св. Екатерина",  кладенеца на Моисей. 

Възможност за наем на: камила, топли завивки – срещу такса.

Цената включва:

2. Посещение на Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза – най-големият, най-старият и най-известният от безбройните запазени сфинксове в Египет ( с автобус).  Пирамидите в Гиза от дълго време са най-посещаваната атракция около Кайро. От времето на тяхното изграждане пирамидите в Гиза въплъщават древността, мистерията – и дават повод за невероятни хипотези. Пирамидата на Хеопс е най-старата в Гиза и най-голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 роби. Трите по-малки пирамиди в съседство принадлежат на Хеопсовите царици или сестри. Обяд в традициаонен ресторант /включен в цената/ . Посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Посещение на фабрика за сувенири. Разходка с лодка по река Нил. Отпътуване за Шарм ел Шейх.

Цената включва: закуска, входни такси, обяд, кафе и чай

3. Посещение на Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза – най-големият, най-старият и най-известният от безбройните запазени сфинксове в Египет (със самолет).   Пирамидите в Гиза от дълго време са най-посещаваната атракция около Кайро. От времето на тяхното изграждане пирамидите в Гиза въплъщават древността, мистерията – и дават повод за невероятни хипотези. Пирамидата на Хеопс е най-старата в Гиза и най-голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 роби. Трите по-малки пирамиди в съседство принадлежат на Хеопсовите царици или сестри. Обяд в традициаонен ресторант /включен в цената/. Посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Посещение на фабрика за сувенири. Разходка с лодка по река Нил. Отпътуване за Шарм ел Шейх.

Цената включва: закуска, входни такси, обяд, кафе и чай

4. "Магическият остров" (Рас Мохамед)
Ексклузивна разходка с лодка до Магическия остров, който се намира в национален парк Рас Мохамед. Уникална възможност да посетите острова и да опознаете подводния свят на резервата.  Възможност за плуване сред едни от най-красивите рифове на Червено море. Ще се запознаете отблизо с естествената водна среда на едни от най-атрактивните морски обитатели.

Цената включва наем на маски и плавници, обяд с моркска храна и безалкохолни напитки, три спирки за гмуркане и плуване.

5. Разходка с лодка (Остров Тиран/ Рас Мохамед)

Цената влючва: спирки за плуване и шнорхелинг. Обяд. Напитки без лимит,  наем на маски и плавници.

6. Дайвинг (Рас Мохамед)
Дайвинг от бреговете на ЗАЛИВА НА АКУЛИТЕ (от 10:00 ч. до 12:00 ч.). Включени напитки.

7. VIP круиз
Разходка с лодка на снежнобяла ВИП яхта.  Не пропускайте възможността да събирате слънчеви лъчи на откритата палуба на луксозния кораб, да си почивате в компания на приятели, да плувате в морето или да наблюдавате безкрайното разнообразие на морските видове в морето. 

Цената включва: 3 спирки за шнорхелинг, маски и плавници,  обяд с морска храна, супа, кебап, безалкохолни напитки и фрешове.

8. Liberty Cat
Разходка с лодка на триетажен катамаран, с водна пързалка. Яхтата е с 2 климатизирани ресторанта, палуба за събиране на слънчеви лъчи, релакс зона, дайвинг на 10м дълбочина.

Цената включва: Обяд с морска храна и безалкохолни напитки, маски за гмуркане

9. Перлите на Синай
Долината Вешваш в Дахаб е мистериозен извор образувал се  преди векове след редките дъждове в пустинята и скрил се сред планините и каньоните. Екскурзията започва рано сутринта, около 5ч.

Цената включва:  пътуване с джипове в пустинята, камили, плуване в извора, обяд с морска храна в ресторант в Дахаб, шнорхелинг в 3 басейна. Оборудването за шнорхелинг не е включено в цената.

10. Super Voyage
Super Voyage или иначе казано 5 в 1. Ще се разходите с комфортната яхта, ще се возите на банан, ще карате ски и ще наблюдавате морският свят от стъкленото дъно на лодката. Гмуркане от лодката за шнорхелинг с маски и плавници, обяд с морска храна, сезонни плодове, безалкохолни напитки са включени в цената. Оборудването е включено в цената. Спирка в магазин за сувенири за около 30 минути.

11. Подводница
Достигайки 6 м. дълбочина ще може да наблюдавате подводната флора и фауна от батискафа.

12. Шоу с крокодили
Уникално шоу със змии и крокодили.

13. Шоу с делфини
Уникално шоу с делфини, любимо забавление за малки и големи.

14. Плуване с делфини
30 минути „делфинотерапия“ за да си починете и презаредите с положителни емоции от тези мили океански животни. Придружителите заплащат такса.

15. Невероятният Шарм
Обзорен тур на Шарм – най-красивият град на Червено море. Ще видите най-голямата джамия в града, ще посетите мемориалът на мира, центърът за забавления ‘Hollywood” и търговския център “Oriental Treasures”.

16. Супер приключение
В 07:30 ч. ще Ви отведат от хотела с джипове и Вашето приключение ще започне с национален парк Набк. Ще карате из пясъчните дюни, ще яздите камили и каяци. Ще посетите Каньонът, ще спрете за шнорхелинг и дайвинг с включен обяд. Оборудването за гмуркане не е включено в цената.

17. Тайните на пустинята
На тази екскурзия ще карате бъгита из пясъчните дюни и ще наблюдавате залеза. За Вашето бедуинско парти ще се погрижат бели данс танци – танура. Вечеря с бедуините.

18. Оазисът Дахаб
Вълнуващо пътуване до Дахаб, което включва богата програма с каране в пустинята, яздене на камили, на чаша чай с бедуините, а също и разходка с лодка за шнорхелинг и гмуркане. Включен обяд на лодката.

19. ЕКСТРЕМНО САФАРИ + водни спортове
Каране на бъгита (около час), яздене на камили + водни активности - банан (10 минути) + 1 бедуински чай + обяд.

20. Мото сафари
Качете се на бъгитата и опитайте автентичен бедуински чай в пустинята. Уникална възможност да посрещнете залеза над пустинята. ВНИМАНИЕ: този тур е свързан с повече адреналин. Цената не включва шал тип арафатка.

Цени и дати

STANDARD ROOM GARDEN VIEW

Дата на Пътуване
22/05/2021
възр в двойна стая
1 възр
3 възр
899.69 лв.
1 122.65 лв.
2 620.82 лв.

FAMILY BUNKBED ROOM GARDEN VIEW

Дата на Пътуване
22/05/2021
възр в двойна стая
3 възр
1 122.65 лв.
3 291.67 лв.

STANDART POOL VIEW

Дата на Пътуване
22/05/2021
възр в двойна стая
1 възр
3 възр
962.27 лв.
1 218.49 лв.
2 810.54 лв.

FAMILY BUNKBED ROOM POOL VIEW

Дата на Пътуване
22/05/2021
възр в двойна стая
3 възр
1 187.19 лв.
3 485.30 лв.

Цената включва:

Цената не включва:

Хотели

ALBATROS AQUA PARK SHARM EL SHEIKH

 • Описание

  Хотелът се намира на 19 км от летище Шарм ел-Шейх, на 3 км от стария град, на 9 км от Наама бей и на 1 км от собствения си плаж.


  2 основни ресторанта, 2 а-ла-карт ресторанта - ориенталски и марокански, 8 бара, сауна, парна баня, хамам, фитнес, 24 външни басейна, аквапарк - 4 водни пързалки за възрастни и 55 за деца, банкомат, магазини, Wi-Fi.

  За децата: 55 водни пързалки, 10 детски басейна, детски клуб, детска площадка, детска храна.

  Безплатни услуги: фитнес, тенис на маса, дартс, мини голф, билярд, плажен волейбол.

  Платени услуги: масажи, джакузи, салон за красота, химическо чистене, дискотека, наргиле бар, конна езда, водни спортове, дайвинг.


  All inclusive - закуска, обяд и вечеря, междинни хранения, местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит.


  Собствен, пясъчен; кей. Чадъри и шезлонги на плажа и при басейна - безплатно. Плажни кърпи - безплатно.

 • Стаи

  Хотелът разполага с 228 стаи, от които стандартни стаи (45 кв.м.), Фамилни стаи с двуетажно легло (45 кв.м.). Всички помещения са оборудвани с климатик, телевизор, телефон, баня с вана/ душ, сешоар, сейф, хладилник, кана за кафе и чай, Wi-Fi,  балкон или тераса. Почистване на стаите - ежедневно. 

Програма

 • Ден 1
  Среща на летище София и изпращане от представител на туроператора. Отпътуване в 7:00 ч. с чартърен полет. Кацане на летище Шарм Ел Шейх. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14.00 ч. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 • Ден 2
  Закуска. Възможност за допълнителна срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.
 • Ден 3
  Закуска. Възможност за допълнителна срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.
 • Ден 4
  Закуска. Възможност за допълнителна срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.
 • Ден 5
  Закуска. Възможност за допълнителна срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.
 • Ден 6
  Закуска. Възможност за допълнителна срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.
 • Ден 7
  Закуска. Възможност за допълнителна срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.
 • Ден 8
  Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Шарм Ел Шейх в обявения час от фирмата партньор. Полет за София.