Направи запитване

Коледа в Прага - със самолет и водач на български език!

Коледа в Прага

цени: от 739.00 лв.
Оферта №: 201496
Нощувки: 4 дни
Транспорт: Самолет
Тръгва от: София
Маршрут: София, България; Прага, Чешка република; Дрезден, Германия; Карлови Вари, Чешка република
самолетен билет София - Прага - София на авиокомпания "Bulgaria Air";
летищни такси;
1 брой ръчен салонен багаж до 10 кг и размери 55х40х23 см;
трансфер летище - хотел - летище;
чекиран багаж до 23 кг;
3 нощувки със закуски в хотел "NH Prague" 4* (или подобен) в Прага;
пешеходна разходка в Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД"
водач от България.
При необходимост - PCR тест или друг вид тест, както и изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа "Онлайн регистрация" или "QR код"

Цени и дати

Дата на Пътуване
24/12/2020
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)
Двойна стая със спалня (не се гарантира)
Допълнително легло в двойна стая
Единична стая
739.00 лв.
739.00 лв.
739.00 лв.
928.00 лв.

Цената включва:

самолетен билет София - Прага - София на авиокомпания "Bulgaria Air";
летищни такси;
1 брой ръчен салонен багаж до 10 кг и размери 55х40х23 см;
трансфер летище - хотел - летище;
чекиран багаж до 23 кг;
3 нощувки със закуски в хотел "NH Prague" 4* (или подобен) в Прага;
пешеходна разходка в Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД"
водач от България.
При необходимост - PCR тест или друг вид тест, както и изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа "Онлайн регистрация" или "QR код"

Цената не включва:

Туристическата програма "по желание";
вечеря в ресторанта на хотела на 24.12.2019 г.
напитки по време на вечерята
Ползване на слушалки: пешеходна разходка в Прага (3 EUR); еднодневна екскурзия до Карлови Вари (3 ЕUR ); еднодневна екскурзия до Дрезден (3 EUR) - заплащат се на място;
Градски транспорт: 32 CZK (еднопосочен билет), 110 CZK (карта за 24 часа);
Входни такси за Музея на Алфонс Муха (300 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (260 CZK) в Прага
Комбиниран билет за катедралата "Св. Вит", Стария кралски дворец, църквата "Св. Георги", Златната уличка с кулата "Далиборка" (250 CZK, за деца до 16 г. - 125 CZK)
Входни такси и билети за музеи, обекти, прояви, посещавани по желание.
Разходи от личен характер;
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Програма

 • Ден 1
  <p>Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 09.30 ч. за Прага с полет на авиокомпания "Bulgaria Air". Кацане в Прага в 10.20 ч. Трансфер до хотела. Оставяне на багажа в хотела за съхранение. Настаняване след 14 ч.  Разходка в центъра на <a href="https://www.bohemia.bg/Обекти/ref/540286/">Златния град</a> (необходимо е ползване на градски транспорт). Най-известните и най-големите коледни базари в Прага са на Староместкия площад и площад <a href="https://www.bohemia.bg/Обекти/ref/964101/">"Вацлавске намести"</a>. Тук ще откриете всичко – от бохемски кристал до чешки марионетки, от печени сладкиши до джинджифилови сладки, както и сладко греяно вино, което да ви топли по време на разходката. <b>По желание и предварителна заявка – вечеря в ресторанта на хотела</b> по предварително изготвено меню (без включени напитки, заплащат се индивидуално на място). Нощувка.</p>
 • Ден 2
  <p>Закуска. <b>Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод</b> (около 3 ч.): Храдчани - Пражки храд - най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa "Свети Вит", Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна - бароковата църква от 18 век "Свети Николай"; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Свободно време (необходимо е ползване на градски транспорт). <b>По желание и предварителна заявка: Разходка с корабче по р. Вълтава</b> <b>с включен обяд</b> на блок маса (мин. 2 ч.).  <b>По желание и предварителна заявка – вечеря в ресторанта на хотела</b> по предварително изготвено меню (без включени напитки, заплащат се индивидуално на място). Нощувка.</p>
 • Ден 3
  <p>Закуска. Свободен ден в Прага. Нощувка.</p><br><p>Туристическа програма по желание<b> (избира се една от двете екскурзии)</b>:<b> 1. Е</b><b>кскурзия до Дрезден.</b> Пешеходна разходка в стария град: <a href="https://www.bohemia.bg/%D0%9E%D0%B1%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8/ref/359135/">архитектурният комплекс "Цвингер"</a> – едно от най-значимите произведения на бароковата архитектура в Европа, превърнало се в символ на Дрезден; площад "Театерплац" с Дрезденския замък – в миналото резиденция на саксонските курфюрсти и крале, а днес дом на пет музея; дворцовата църква "Света Троица" – катедрален храм на Дрезден; Дрезденската държавна опера, наречена Операта на Земпер по името на архитекта, който я е построил; терасата на граф фон Брюл, известна с името "Балконът на Европа", изградена през 16 в. като част от защитните укрепления на града, а днес едно от любимите места за разходка и отдих на местните жители с красива гледка към река Елба; църквата "Фрауенкирхе"; Княжеската процесия – знаменито стенно пано от майсенски порцелан, най-голямата порцеланова картина в света, изобразяваща 34 благородници – маркграфи, князе и крале, управлявали Саксония от края на 12 до края на 19 век. Свободно време. Връщане в Прага привечер. 2. <b> Екскурзия до <a href="-TOURISTSITE-752166">Карлови Вари </a></b>– един от най-привлекателните курорти в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура. Пешеходна разходка и свободно време. Връщане в Прага привечер.</p>
 • Ден 4
  <p>Закуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа в хотела в стая за съхранение. Свободно време в Прага – необходимо е ползване на градски транспорт. Връщане в хотела за трансфер до летището.  Отпътуване за България в 17.20 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air". Кацане на летище София (Терминал 2) в 20.15 ч.</p>

Допълнителна Информация

Необходими документи


Германия: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Чешка република: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Германия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Чешка република: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.


Условия и Забележки


1 EUR = 25 CZK
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата. Допълнителни услуги се заявяват до 7 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.
Пътуването се провежда при минимум 30 записани туристи.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!