Направи запитване

Петербург – романтика, изкуство и история - 5 дневна самолетна екскурзия с полет на Bulgaria Air

Оферта №: 183564
Нощувки: 5 дни, 4 нощи
Транспорт: Самолет
Маршрут: Санкт Петербург, Русия; Last Minute, Mars

Санкт Петербург е основан през 1703 година от Петър 1-ви, известен още като Северната Венеция заради красивите си канали, поръбени с дворци. Днес се смята за един от най-красивите градове в света. Затова имат заслуга както живописното му местоположение, така и грандиозната градска архитектура. Градът е бил столица на Руската империя повече от 2 века. Носи името на светите апостоли Петър и Павел. С многобройните си културни паметници, музеи, дворци, паркове и канали, градът е дестинация за туристи с добър вкус, които търсят духовно израстване и културно обогатяване.

Период на пътуване: 15-19.08.2020
5 Дни/ 4 Нощувки

Полетно разписание на Bulgaria Air:
София - Санкт Петербург 14:55 - 18:25
Санкт Петербург - София 19:20 - 22:50

Цени и дати

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Москва – София с AK Bulgaria Air с включени летищни такси и чекиран багаж 23 кг., 1 бр. ръчен багаж до 10 кг. + дамска чанта/лаптоп.
    Полетно разписание:
    София – Санкт Петербург, Пулково 14:55 – 18:25/ 3 часа и 30 мин.
    Санкт Петербург, Пулково – София 19:20 – 22:50/ 3 часа и 30 мин.
  • 4 нощувки със закуски в Rus Hotel 4*: https://www.hotels.com/ho71185248/russ-hotel-st-petersburg-russia/ или подобен в Санкт Петербург;
  • Всички трансфери по маршрута;
  • Всички описани в програмата екскурзии;
  • Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език;
  • Посещение на крепостта „Петър и Павел“ с екскурзовод на български език;
  • Посещение на парка и двореца Петерхоф с екскурзовод на български език;
  • Посещение на Екатерининския дворец с екскурзовод на български език; Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език;
  • Посещение на Катедралата "Исакиевски събор" и църквата "Възкресение Господне"
  • Входна такса за Крепостта „Петър и Павел“, парка и двореца „Петерхоф“, Екатерининия дворец и парка „Царкое село“, Ермитажа, Катедралата "Исакиевски събор" и църквата "Възкресение Господне";
  • Екскурзодско обслужване на български език по програмата в Москва и Санкт Петербург;
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 30000 евро със ЗАД „Армеец“;
  • Водач от България по време на цялото пътуване;

Цената не включва:

  • Виза – 120 лева/ Експресна виза – 190 лева
  • Административна такса за съдействие от агенцията при издаване на виза за Русия (заплаща се задължително с депозита) - 40 лв.
  • За лица над 69 години – доплащане 25 лева за Медицинска застраховка;
  • Допълнителни екскурзии (трябва да бъдат заявени и платени в България):
    -Посещение Музеят на Фаберже: Цена: При 10 записани човека: 105 лв. на човек. Минимум записани 10 човека за осъществяване на екскурзията. При 15 записани човека: 78 лв. на човек. Времетраене 1 час. Включен билет и екскурзовод на български език.
    -Нощен круиз по река Нева: Цена: 150 лв. на човек. Включен билет за кораба, трансфер от и до хотела, екскурзовод на български език. Минимум записани 15 човека за осъществяване на екскурзията. Времетраене около 2 часа.
  • Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
  • Доплащане за всички услуги, които не са включени в цената;
  • „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Армеец АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Програма

  • Ден 1
    Полет София – Санкт Петербург
    Среща на Летище София, Терминал 2 в 12:00 ч. Отпътуване с директен полет на България Еър в 14:55 ч. за Санкт Петербург. Пристигане на летището в 18:25 ч.
    Среща с представител на партниращата агенция.
    Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време.
    Нощувка в Rus Hotel 4* или подобен.
  • Ден 2
    Петропавловска крепост и Ермитажът
    Закуска в хотела.
    Ще направим Панорамна обиколка с екскурзовод на български език, в която ще видите Петропавловската крепост - замислена като непревземаема крепост, именно около нея, великият цар Петър решава да осъществи един от най-грандиозните архитектурни замисли – да превърне тази студена и неуютна част от света в един от най-красивите градове в Европа, Адмиралтейството; Невски проспект; Дворцовия площад; площадът на Сената; Крайцера Аврора.
    Ще посетим Ермитажа - един от най-големите и известни музеи в света, разположен в сърцето на Санкт Петербург, между река Нева и Дворцовия площад, със своята огромна колекция от над 3 милиона произведения на изкуството, музеят е пазител на световната култура от античността до наши дни. Основан в средата на 18-ти век от императрица Екатерина Велика, днес музеят се помещава в няколко исторически здания, представляващи уникални архитектурни паметници на културата – Зимният Дворец, Малкият Ермитаж, Големият Ермитаж, Новият Ермитаж, Ермитажният театър, Меншиковския Дворец и сградата на Главния щаб, заемащи обща площ от 127 478 кв.м. Централно място в музейния комплекс заема Зимният дворец – официална резиденция на руските императори до 1917г.
    Колекциите са колкото големи, толкова и разнообразни и включват древни гръцки керамични съдове, китайски порцелан, персийски и европейски гоблени, дрехи, мебели, монети и медали. Колекцията от оръжия и брони включват предмети от Русия, Западна Европа и Ориента. Ермитажът е известен и с картините на Да Винчи, Тициан, Рембранд, Гоген, Рафаел, Ван Дайк, Моне, Матис, Ван Гог, Пикасо и още много други. Едно забележително място е Съкровищницата – галерия от времето на 18-тата руска императрица Екатерина Велика. В Съкровищницата има две колекции. Златната колекция съдържат 1500 творби от злато събирани от Евразия, Черно море и Ориента между 7-и век пр.Хр. и 19-ти век сл.Хр.; Диамантената колекция пък се състои от бижута и украсени с диаманти ножове и ками от Изтока.

    Свободно време.

    Нощувка в хотела.
  • Ден 3
    Петерхоф
    След закуска ще посетим дворцово-парковият ансамбъл Петерхоф – исторически и архитектурен паметник от 18-19 век, намиращ се на 30 км. от Санкт Петербург. Лятната резиденция на Петър Велики, с неговите дворци, паркове и фонтани, предназначена да бъде символ на победата на руснаците над шведите, е може би най-известното предградие на Санкт Петербург. Строителните работи започват през 1714 г., а през 1723 г. комплексът е тържествено открит. Външният облик и вътрешната украса на дворците претърпяват редица промени според модата и вкусовете на управляващите Императори и Императриците, но разположението на Долния парк остава най-вече, както е планирано от Петър Велики. Стотици фонтани, орнаментални паркети, златни статуи в Долния парк и Горната градина са истински шедьоври, които впечатляват посетителите. Освен Големия дворец с 300-метровата си стая, създадена от майстора на бароковия стил Растрели, има 20 музея с постоянни и временни изложби в комплекс Петерхоф.

    Възможност за допълнителни екскурзии:
    Посещение Музеят на Фаберже: Цена: При 10 записани човека: 105 лв. на човек. Минимум записани 10 човека за осъществяване на екскурзията. При 15 записани човека: 78 лв. на човек. Времетраене 1 час. Включен билет и екскурзовод на български език.

    Връщане в хотела. Нощувка.
  • Ден 4
    Катедралата „Исакиевски събор“ и Църквата „Възнесение Христово“
    След закуска ще посетим Катедралата „Исакиевски събор“ - проектирана през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферан. Официално е завършена през 1858г. Посетителите на храма също имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо поглед към Санкт Петербург.
    Исакиевската катедрала, със своята внушителна височина от 101,5 метра днес се счита за четвъртият най-голям куполен храм в света. Преди нея се нареждат само базиликата ,,Свети Петър" в Рим, „Свети Павел” в Лондон и ,,Санта Мария дел Фиоре" във Флоренция. Тя може да побере до 14 хиляди богомолци. На площада пред самия храм се намира една невероятна скулптура на император Николай Първи, която се крепи само на 2 опорни точки. Фигурата на руския владетел отново е дело на архитекта Монферн.
    От тук се отправяме към една от основните забележителности на града - църквата „Възнесение Христово“, известна още като Спаса на Крови. Построена е на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. Оттам идва и името на църквата – Църквата на нашия спасител върху пролятата му кръв. Строителството на църквата започва през 1883 г. по времето на Александър III и завършва през 1907 г. по времето на Николай II.
    Екскурзията завършва в центъра.
    Възможност за допълнителни екскурзии:
    Нощен круиз по река Нева:В Санкт Петербург има повече от 70 реки и канали с около 400 моста, които могат да се повдигат, за да позволят на големите кораби да преминават през нощта между април и октомври, когато реката е плавателна. В същото време около Санкт Петербург се движат различни лодки за развлечение, така че следвайки различни маршрути, може да видите основните забележителности на града от водата. Надигащите се силуети на мостовете, величието на водните пътища, гранитните насипи с техните кейове, дворците от 18-ти и 19-ти век и парковете по бреговете на Нева, архитектурни забележителности под формата на куполи и кули от църкви и катедрали, които се виждат отдалеч - всичко това допринася за уникалния облик на града, наречен "Венеция на Севера", с право един от най-красивите градове в света.
    Цена:150 лв. на човек. Включен билет за кораба, трансфер от и до хотела, екскурзовод на български език. Минимум записани 15 човека за осъществяване на екскурзията. Времетраене около 2 часа.

    Свободно време. Нощувка.
  • Ден 5
    Царско село/ Полет Санкт Петербург – София
    След закуска в хотела се отправяме на екскурзия до Царско село - предградие на Санкт Петербург, разположено на около 25 км. южно от града и известено с дворците и парковете си. Това предградие е от особено значение, тъй като е тясно свързано с живота и творчеството на великия руски поет Пушкин. Градът носи неговото име от 1937 г. до 1992 г. Дворцово-парковите ансамбли на Царско село се формират за около век и половина. По време на царуването на императрица Елизабет, Царско село става държавна резиденция. Архитектът Бартоломео Растрели проектира разкошен дворец, диамант на руския барок. През втората половина на XVIII век, по време на управлението на императрица Екатерина Велика, няколко стаи на двореца са ремонтирани от Камерън в Класически стил.
    Главното бижу на Екатерининския дворец е Кехлибарената стая - символ и на руските, и на германските шедьоври, Кехлибарената стая е гордост и радост на Дома на Романови. Тя изчезва загадъчно по време на Втората световна война и оттогава е в неизвестност. И докато през 21 в. руски майстори и учени пресъздават това невероятно място, местонахождението на оригиналната Кехлибарена стая продължава да поражда дебати сред ентусиастите.
    Петър Велики, първият руски император, който управлява от 1682 до 1721 г., е известен с любовта си към куриозите. Неговата колекция от необикновени и уникални предмети или така наречената Кунсткамера, стая, пълна с изключителни неща – от минерали до деформирани човешки зародиши – продължава да се показва в Санкт Петербург. Още по времето на Петър всеки монарх в Европа знаел, че няма по-добър начин да се хареса на могъщия руски цар от това да му направи необикновен подарък. Именно това прави пруският Фридрих Вилхелм I, когато иска да спечели благосклонността на Петър. През 1716 г. той подарява на руския император стая, проектирана от най-добрите барокови пруски архитекти и скулптури, украсена с кехлибар и злато. Това е знаменитата Кехлибарена стая, която по-късно ще бъде наречена Осмото чудо на света заради поразителната си красота.

    Трансфер до летището в 15:00, за полет в 19:20 ч. за София. Пристигане в София в 22:50 ч.

Допълнителна Информация

Необходими документи


Необходими документи:

- Международен паспорт – с 6 месеца валидност от датата на връщане. Поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта.
- За деца под 18г., пътуващи сами или с единия от родителите - нотариално заверена декларация на български език от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация следва да се носи по време на пътуването. За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.


Условия и Забележки


- За пътуването се изисква виза. Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО.
- 2 Цветни снимки с размер 3,5 Х 4,5 см на светъл/ бял фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила със затъмнени стъкла, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта); Лицето и горната част на раменете трябва да се виждат на снимката, размерът на ли-цето трябва да заема 70-80% от цялата снимка; Погледът трябва да е насочен напред;Тенът на кожата трябва да е естествен; Яркостта/контрастът трябва да са умерени; Снимката трябва да е разпечатана на висококачествена гланцова фотохартия.

*Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата.

- Без медицински изисквания за имунизации.

Информация за пътуването по чл. 82 от Закона за туризма :
- Дестинация: Санкт Петeрбург, Русия.
- Хотели – категория 4*
- Полетното разписание за всяка дата на отпътуване е различно.
- Условия за плащане – 50% от общата цена в аванс при резервиране, останалите 50% от сумата, се заплащат до 45 дни преди отпътуването.
- Минимален брой участници – 16. При не събиране на минималния брой записани туристи, туристът се уведомява най- късно до 20 дни преди началото на пътуване.
- Пътуването като цяло, не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
- Допълнителните екскурзии се провеждат на български език.
- Всякакви местни, комунални или общински такси, въведени от местното законодателство, се заплащат при пристигане на рецепция в хотела. Размерът на таксите e възможно да се промени.
- Туристите могат да прекратят договора за Туристически пакет, по всяко време, срещу съответната такса за прекратяване.
- Туристическият пакет се предлага от туроператор Посока Ком ООД със седалище и адрес на управление: гр. София 1000, ул. Сердика 12, тел: 070017107, e_mail: office@posoka.com
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 19 100 1315 0000844587 на ЗАД „Армеец”

Допълнителни екскурзии:

3.Нощен круиз по река Нева.
В Санкт Петербург има повече от 70 реки и канали с около 400 моста, които могат да се повдигат, за да позволят на големите кораби да преминават през нощта между април и октомври, когато реката е плавателна. В същото време около Санкт Петербург се движат различни лодки за развлечение, така че следвайки различни маршрути, може да видите основните забележителности на града от водата. Надигащите се силуети на мостовете, величието на водните пътища, гранитните насипи с техните кейове, дворците от 18-ти и 19-ти век и парковете по бреговете на Нева, архитектурни забележителности под формата на куполи и кули от църкви и катедрали, които се виждат отдалеч - всичко това допринася за уникалния облик на града, наречен "Венеция на Севера", с право един от най-красивите градове в света.:
Цена: 150 лв. на човек. Включен билет за кораба, трансфер от и до хотела, екскурзовод на български език. Минимум записани 15 човека за осъществяване на екскурзията. Времетраене около 2 часа.

Посещение на Музея на Фаберже.
Цена: При 10 записани човека: 105 лв. на човек. Минимум записани 10 човека за осъществяване на екскурзията. При 15 записани човека: 78 лв. на човек. Времетраене 1 час. Включен билет и екскурзовод на български език.