Направи запитване

Почивка на о.Мавриций - 7 нощувки със закуски и вечери в Recif Attitude Hotel 3*

Оферта №: 164559
Нощувки: 9 дни, 7 нощи
Транспорт: Самолет
Маршрут: Остров Мавриций, Мавриций; Last Minute, Mars
Récif Attitude Hotel се намира на белия пясъчен плаж Pointe aux Piments с изглед към защитена морска зона. Откритите басейни, ресторантите и някои от стаите са с изглед към Индийския океан. В СПА центъра могат да се резервират масажи.

Всяка стая разполага с мебелирана тераса, климатик и декор в светли цветове. Всички стаи включват сателитна телевизия, минибар и собствена баня. Стаите без изглед към морето са с гледка към тропическата градина.

Ресторант La Pointe aux Piments сервира закуска на шведска маса и избор от международни ястия. Ресторант l'Ocean край плажа е специализиран в приготвянето на ястия с морски дарове, а бар La Sirène предлага леки закуски и напитки на своята тераса с лице към океана.

В СПА центъра могат да се резервират различни процедури, а турската баня се ползва безплатно. Сред останалите удобства са съоръжения за гмуркане с шнорхел, фитнес център и забавления с музика на живо няколко нощи в седмицата.

Хотел Recif Attitude е в северозападната част на остров Мавриций, на 12 минути с кола от крайбрежното село Grand Baie и на 20 минути от град Порт Луи.


Полезна информация:
Какво бихте могли да посетите във всяка част на острова по време на вашата почивка?
Северна част на острова
Grand Bay– търговски и развлекателен рай, мястото, където местните жители се отправят, когато искат нощна забава навън (ресторанти, барове и дискотеки). Наскоро обновения плаж La Cuvette също си заслужава да бъде посетен.
Перейбере – един от популярните обществени плажове, известен със своите търговски обекти, ресторанти и кръчми.
Balaclava Ruins – На метри от Залива на костенурките, наречена така от моряците презXVII век, заради множеството костенурки в района, могат да бъдат намерени руините на старата интереснакрепост Balaclava.
The Triolet Shivala – най-дългото населено място на острова, град Triolet предлага възможност да посетите най-големия индуски храм, на Maheswarnath, построен през 1819 г. в чест на боговете Шива, Кришна, Вишну, Муруган, Брахма и Ганеша.
Овощните градини Labourdonnais – открийте голямо разнообразие от тропически овощни дървета, цветни и ароматни екзотични цветя.
Източна част на острова:
Flacq Market - Flacq е едно от най-важните селища в Мавриций. Това място за срещи на жителите на Изтока се гордее с най-големия открит пазар в страната. Изключително колоритен пазар, който привлича голям брой туристи всяка година.
Аквапарк Leisure Village - насладете се на незабравими мигове в аквапарка – вашият релакс и удоволствие са гарантирани.
Югоизточна част на острова
Холандските руини - Във Vieux Grand Port, можете да видите останките от първите холандски укрепления. Разкопките са в ход и изследователите ще се опитат да разкрият важна част от историята на остров Мавриций.
Махебург– товае едно от главните рибарски селища на острова. Кулите Martelloса една от интересните забележителности тук. Построенипрез 1804 г. на великолепния залив Grand Port, кулитесимволизират сцената на съперничеството между старите колониални сили и изобретателността на човечеството. Те са крайъгълен камък в историята на острова, символизират края на робството и началото на индийската имиграция.
Souillac – малък морски курорт край скалистото крайбрежие на областта Savanne. Едно популярно място е най-южната точка на селото, точно на върха на скала: GrisGris, откъдето се открива невероятна панорамна гледка.
Във вътрешността на острова
GangaTalao - Grand Bassin - Отвъд LaMarieи Mare-AUX-Vacoas се намира едно от двете естествени езера на остров Мавриций. То почива в кратер на изгаснал вулкан. GangaTalao е важно място за поклонение и много местни жители ходят на разходка там по време на фестивала на Маха Шиваратри.
BlackRiverGorges – този национален парк от 6574 хектара е създаден през 1994 г. за защита на останалите местни гори на Мавриций. Посетителите могат да се насладят на великолепните пейзажи, с ендемични растения и редки видове птици.

Цени и дати

Цената включва:


    Цената подлежи на препотвърждение и зависи от наличните свободни места и класи в полетите. Цената е формирана по най-ниските тарифи на самолетния билет и подлежи на препотвърждение.
  • Самолетен Билет на Emirates или Turkish Airlines
  • Всички летищни такси.
  • Чекиран багаж до 30 кг. + 7 кг. ръчен багаж.
  • Трансфери летище Мавриций – хотел Мавриций – летище Мавриций.
  • 7 нощувки в Couple Standard Beach Front Room, с включени закуски и вечери.
  • Медицинска застраховка с покритие 30000 евро за периода на пътуване със ЗАД „Армеец”и покрива “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“, и “Спешна дентална помощ”. Лимитът на отговорност за „Спешна дентална помощ“ е 350 EUR/USD независимо от избраната застрахователна сума.

Цената не включва:

  • Застраховка „Отмяна от пътуване“, която се сключва по желание на клиента. Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗАД „Армеец“, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.
  • Допълнителни екскурзии.
  • Лични разходи.

Програма

  • Ден 1
    Заминаване за Истанбул от Терминал 2, Летище София. Пристигане. Отпътуване за Мавриций.
  • Ден 2
    Пристигаме на летището в Мавриций. Трансфер до хотел по избор. Настаняване. Нощувка.
  • Ден 3
    Свободно време за плаж или екскурзии.
  • Ден 9
    Трансфер до летището в Мавриций. Отпътуване от летище Мавриций за Истанбул.
  • Ден 10
    Пристигане на летището в Истанбул. Отпътуване за София. Пристигане на Терминал 2, Летище София.

Допълнителна Информация

Необходими документи


За Български Граждани не се изисква предварително издаване на виза при пътуване с туристическа цел. Пътуващите за Мавриций български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти) не се нуждаят от виза за престой до 90 дни. В страната се влиза само с международен паспорт. При влизане в страната властите поставят на място виза за престоя. След влизане в страната визата може да бъде продължена за престой до 6 месеца от датата на влизане в страната.
Паспортът трябва да е с валидност минимум шест месеца след крайната дата на пътуването.
Непридружени лица под 18г. представят на граница нотариално заверена декларация - съгласие от родителите си за правото да пътуват в чужбина


Условия и Забележки


Медицински и здравни изисквания:
Риск от заразяване с малария: тип C - необходимо е да си осигурите репеленти против ухапване от комари + доксациклин или друг заместващ медикамент, след консултация с личния лекар или специалист от НЦЗПБ - https://www.ncipd.org
Условия за анулация:
Потребителят може да прекрати договора за туристически пакет, по всяко време, преди започване на изпълнението, след като заплати съответните разходи:
  • по-малко от 14 дни преди датата на пътуването - 100% от общата стойност на пътуването
  • от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването
  • от 29 до 21 дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването
  • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - в размер на депозита.
  • до 60 дни предплатата на пътуването – такса прекратяване, в размер стойността на самолетните билети


  • Полетно разписание/ продължителност на полетите:
    10.11 София – Париж – 07:00 – 9:10 – полет 3 часа и 10 мин.
    10.11 Париж – Мавриций – 16:20 – 06:30 ( на 11.11) – полет 12 часа и 10мин.
    17.11 Мавриций – Париж – 22:50 – 07:35 (на 18.11) – полет 10 ч. и 45 мин.
    18.11 Париж – София – 10:10 – 14:00 – полет 2 ч. и 50 мин.

    Информация за пътуването по чл. 82 от Закона за туризма:
    Дестинация: остров Мавриций.
    Хотел – категория 3*
    Условия за плащане – 50% от общата цена в аванс при резервиране, останалите 50% от сумата, се заплащат до 30 дни преди отпътуването.
    Минимален брой участници – 2ма.
    Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите – до 12 ч. в деня на заминаване.
    Пътуването се провежда индивидуално и не се предвижда водач.
    Допълнителните екскурзии се провеждат на местния или английски език.
    Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
    Туристическият пакет се предлага от туроператор Посока Ком ООД със седалище и адрес на управление: гр. София 1000, ул. Сердика 12, тел: 070017107, e_mail: office@posoka.com