Направи запитване

Почивка на остров Мавриций
хотел Heritage Le Telfair Golf & Wellness Resort 5*

Оферта №: 159621
Нощувки: 10 дни, 7 нощи
Транспорт: Самолет
Маршрут: Остров Мавриций, Мавриций; Last Minute, Mars

Специални промоционални цени. Ограничени места.

Отстъпка за ранни записвания до 30.04.2019г. - 100 лева!
Цената включва:
  • Самолетен билет София - Истанбул - остров Мавриций - Истанбул - София с авиокомпания Turkish Airlines.
  • 7 нощувки със закуски и вечери (без напитки) в стая с изглед море в хотел Heritage Le Telfair Golf & Wellness Resort 5*.
  • трансфери летище - хотел - летище на остров Мавриций
  • Застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 30000 eur
  • Летищни такси
    Полезна информация:
    Какво бихте могли да посетите във всяка част на острова по време на вашата почивка?
    Северна част на острова
    Grand Bay– търговски и развлекателен рай, мястото, където местните жители се отправят, когато искат нощна забава навън (ресторанти, барове и дискотеки). Наскоро обновения плаж La
    Cuvette също си заслужава да бъде посетен.
    Перейбере – един от популярните обществени плажове, известен със своите търговски обекти, ресторанти и кръчми.
    Balaclava Ruins – На метри от Залива на костенурките, наречена така от моряците презXVII век, заради множеството костенурки в района, могат да бъдат намерени руините на старата интереснакрепост Balaclava.
    The Triolet Shivala – най-дългото населено място на острова, град Triolet предлага възможност да посетите най-големия индуски храм, на Maheswarnath, построен през 1819 г. в чест на боговете Шива, Кришна, Вишну, Муруган, Брахма и Ганеша.
    Овощните градини Labourdonnais – открийте голямо разнообразие от тропически овощни дървета, цветни и ароматни екзотични цветя.
  • Източна част на острова:
    Flacq Market - Flacq е едно от най-важните селища в Мавриций. Това място за срещи на жителите на Изтока се гордее с най-големия открит пазар в страната. Изключително колоритен пазар, който привлича голям брой туристи всяка година.
    Аквапарк Leisure Village - насладете се на незабравими мигове в аквапарка – вашият релакс и удоволствие са гарантирани.
  • Югоизточна част на острова
    Холандските руини - Във Vieux Grand Port, можете да видите останките от първите холандски укрепления. Разкопките са в ход и изследователите ще се опитат да разкрият важна част от историята на остров Мавриций.
    Махебург– товае едно от главните рибарски селища на острова. Кулите Martelloса една от интересните забележителности тук. Построенипрез 1804 г. на великолепния залив Grand Port, кулитесимволизират сцената на съперничеството между старите колониални сили и изобретателността на човечеството. Те са крайъгълен камък в историята на острова, символизират края на робството и началото на индийската имиграция.
    Souillac – малък морски курорт край скалистото крайбрежие на областта Savanne. Едно популярно място е най-южната точка на селото, точно на върха на скала: GrisGris, откъдето се открива невероятна панорамна гледка.
  • Във вътрешността на острова
    GangaTalao - Grand Bassin - Отвъд LaMarieи Mare-AUX-Vacoas се намира едно от двете естествени езера на остров Мавриций. То почива в кратер на изгаснал вулкан. GangaTalao е важно място за поклонение и много местни жители ходят на разходка там по време на фестивала на Маха Шиваратри.
    BlackRiverGorges – този национален парк от 6574 хектара е създаден през 1994 г. за защита на останалите местни гори на Мавриций. Посетителите могат да се насладят на великолепните пейзажи, с ендемични растения и редки видове птици.
  • Цени и дати

    Цената включва:

    • Самолетен билет София - Истанбул - остров Мавриций - Истанбул - София с авиокомпания Turkish Airlines
    • 7 нощувки със закуски и вечери (без напитки) в стая с изглед море.
    • трансфери летище - хотел - летище на остров Мавриций
    • Застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 30000 евро
    • Летищни такси

    Цената не включва:

    • Допълнителни хотелски услуги и екскурзии на място.
    • Застраховка „Отмяна от пътуване“, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Сключва се до 5 дни от направено плащане.

    Програма

    • Ден 1
      Отпътуване от летище София с полет на Turkish Airlines, през Истанбул.
    • Ден 2
      Пристигане на остров Мавриций. Трансфер до хотела. Оставяне на багажа на рецепция и свободно време. При наличност на свободни стаи, по - ранно настаняване. Свободно време за плаж и разходки. Вечеря.
    • Ден 3
      Закуска в хотела. Свободно време за плаж, спорт или екскурзии. Вечеря.
    • Ден 9
      Закуска. Освобождаване на хотела до обяд. Трансфер до летището. Полет за Истанбул.
    • Ден 10
      Полет от Истанбул до София.

    Допълнителна Информация

    Необходими документи

  • Паспорт с валидност минимум шест месеца след крайната дата на пътуването.
  • Непридружени лица под 18г. представят на граница нотариално заверена декларация - съгласие от родителите си за правото да пътуват в чужбина.


  • Условия и Забележки

    Медицински и здравни изисквания: Риск от заразяване с малария: тип C - необходимо е да си осигурите репеленти против ухапване от комари + доксациклин или друг заместващ медикамент, след консултация с личния лекар или специалист от НЦЗПБ - https://www.ncipd.org


    Условия за анулация:
    Потребителят може да прекрати договора за туристически пакет, по всяко време, преди започване на изпълнението, след като заплати съответните разходи:
  • по-малко от 14 дни преди датата на пътуването - 100% от общата стойност на пътуването
  • от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването
  • от 29 до 21 дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването
  • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - в размер на депозита.
  • до 60 дни предплатата на пътуването – такса прекратяване, в размер стойността на самолетните билети


    Информация за пътуването по чл. 82 от Закона за туризма:
    Дестинация: остров Мавриций.
    Хотел – категория 5*
    Полетното разписание за всяка дата на отпътуване е различно. Минимален брой участници – 2ма.
    Крайният срок за набиране на минималния брой пътуващи – 20 дни преди датата на отпътуване.
    Пътуването се провежда индивидуално и не се предвижда водач. Допълнителните екскурзии се провеждат на местния или английски език.
    Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
    Медицинската застраховка се сключва със ЗАД Армеец и покрива “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“, и “Спешна дентална помощ”. Лимитът на отговорност за „Спешна дентална помощ“ е 350 EUR/USD независимо от избраната застрахователна сума.

    Туристическият пакет се предлага от туроператор Посока Ком ООД със седалище и адрес на управление: гр. София 1000, ул. Сердика 12, тел: 070017107, e_mail: office@posoka.com

    Обща информация:

    Местна валута - Мавританска рупия (MR) При пътуване за Мавриций се препоръчва да носите в себе си щатски долари, евро или кредитна карта.

    Митнически изисквания:
    В Мавриций можете да внесете до 700 рупии чужда валута, като всичко над това количество задължително трябва да се декларира. Безмитно можете да внесете в страната 200 цигари и 250 грама тютюн, 1 литър алкохол, 2 литра бира или вино. Забранен е вносът на хранителни продукти и растения. Разрешен е износ на местна валута до 350 рупии, а износа на чуждестранна валута – до декларираното на влизане количество. Движение по пътищата: Внимание - движението на автомобилите е в лявата лента на пътното платно!

    Такситата са евтини, но трябва да се договори тарифата предварително. Могат да се използват и автобуси от градския транспорт.

    Здравеопазване: В Мавриций има сравнително добро ниво (като за Африка) на здравеопазването. Бъдете внимателни при употребата на плодове и зеленчуци извън хотела.