Направи запитване

Романтиката на Москва и аристократизмът на Санкт Петербург, с полет на Bulgaria Air от София

Оферта №: 157675
Нощувки: 8 дни, 7 нощи
Транспорт: Самолет, Влак
Маршрут: Москва, Русия; Санкт Петербург, Русия; Last Minute, Mars

Самолетна екскурзия до Москва и Санкт Петербург - градове-паметници на историята, истински музеи под открито небе!
Невероятно пътуване със скоростния влак "Сапсан", което ще ни отведе от динамиката на руската столица и кулите на Кремъл до един от най-красивите градове на света Санкт Петербург, за да посетим Ермитажа, фонтаните на Петерхоф, Царско село, Дворецът Юсупов.

Вземете само доброто си настроение и елате с нас!

Периоди на пътуване:
22.05. - 29.05.2020/ 26.06. - 03.07.2020/ 31.07. - 07.08.2020
8 Дни/ 7 Нощувки

Полетно разписание за всички периоди на пътуване:
София - Москва 15:10 18:05
Москва - София 20:05 22:00

Цени и дати

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Москва – София с AK Bulgaria Air с включени летищни такси и чекиран багаж 23 кг.;
  • 3 нощувки със закуски и вечери в Izmailovo Alfa Hotel 4*
  • 4 нощувки със закуски и вечери в Gogol Hotel 4* или Rus Hotel 4* или подобен в Санкт Петербург;
  • Всички трансфери по маршрута;
  • Билет за влак „Сапсан“/Икономична класа/ по маршрут Москва-Санкт Петербург-Москва;
  • Всички описани в програмата екскурзии;
  • Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език;
  • Тур на московските станции на метрото с екскурзовод на български език;
  • Посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език;
  • Екскурзия из територията на комплекса Кремъл с екскурзовод на български език; ,li>Екскурзия из територията на комплекса Кремъл с екскурзовод на български език;
  • Посещение на Оръжейната зала в Кремъл с с екскурзовод на български език;
  • Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език;
  • Посещение на крепостта „Петър и Павел“ с екскурзовод на български език;
  • Посещение на парка и двореца Петерхоф с екскурзовод на български език;
  • Посещение на Екатерининския дворец с екскурзовод на български език; Посещение на Дворецът Юсупов
  • Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език;
  • Входна такса за Кремъл и Кремълските катедрали, Третяковската галерия, Крепостта „Петър и Павел“, парка и двореца „Петерхоф“, Екатерининия дворец и парка „Царкое село“, Ермитажа;
  • Екскурзодско обслужване на български език по програмата в Москва и Санкт Петербург;
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 30000 евро със ЗАД „Армеец“;
  • Водач от България по време на цялото пътуване;

Цената не включва:

  • Виза и виза съпорт – 140 лева;
  • За лица над 70 години – доплащане 25 лева за Медицинска застраховка;
  • Допълнителни екскурзии;
  • Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
  • Доплащане за всички услуги, които не са включени в цената;
  • „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Армеец АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Програма

  • Ден 1
    София – Москва ( - , - , вечеря)
    Среща на Летище София, Терминал 2 в 13:00 часа.Отпътуване с директен полет на България Еър в 15:15 ч. За Москва. Пристигане на Летище Шереметиево в 18:10 ч.
    Среща с представител на партниращата агенция.
    Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря.
    Нощувка в Izmailovo Alfa Hotel 4*: *: https://www.alfa-hotel.ru/ или подобен.
  • Ден 2
    Москва (закуска, - , вечеря)
    Закуска в хотела.
    "Този, който не е видял Москва, значи не е видял Русия" - пише през 1765г. пътешественикът Джакомо Казанова, посетил за първи път страната.
    А на нас ни предстои да направим панорамна обиколка на руската столица, която не е просто град, а цяла Вселена!
    Турът включва: Червеният площад, Храм-паметник Св. Василий Блажени (отвън), Кремъл, Катедралният храм Христос Спасител – най-голямата руска катедрала, символ на възраждащата се християнска Русия, Белият дом на руското правителство, щабът на КГБ, Новодевическия манастир, Паркът на Победата в Поклонна гора, посветен на победата на Руската армия над нацистка Германия, панорамната площадка на „Воробьевы горы“, откъдето се открива великолепна гледка към Москва.
    Посещение на Третяковската галерия. Настоящата експозиция обхваща древни руски икони от 12 до 17 век, както и картини, рисунки и скулптури от 18 до 19 век.
    *Възможност за посещение срещу допълнително заплащане на Музея на Водката: Огромната колекция от над 40000 експоната се помещава в сграда предоставена от най-големия завод за спиртни напитки в Русия – московският „Кристал“. Сред едни от най-старите експонати е бутилка от зелено стъкло от началото на XVIII век. Не толкова стари са гарафа и чашки, от които е пил самият Фьодор Шаляпин. Течното злато на Севера започва да се произвежда през XV в, а от 1505 г. има данни, че вече се е изнасяло и в съседна Швеция.Цена: 60 лв. на човек, при минимум група от 10 човека. Включен е билет, дегустация на 3 напитки и екскурзовод на български език.

    Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка в Izmailovo Alfa Hotel 4* или подобен.
  • Ден 3
    Москва (закуска, - , вечеря)
    Закуска в хотела.
    Посещение на Кремъл, което включва и посещение на една от църквите и Оръжейната палата, в която се съхраняват повече от 4000 предмета от ХІІ в. до 1917 г. За щастие някои от най-интересните и представителни експонати са изложени първи (в зала 2), така че ще може да ги видите, докато все още сетивата ви не са претоварени.
    Ще видите смайваща колекция от десет яйца на Фаберже, сложни мини светове, поръчани като подаръци от царете на гениалния бижутер Петер Карл Фаберже, който става придворен златар през 1885 г. Главният експонат тук е едно изящно сребърно яйце, гравирано с картата на Транс сибирската железопътна линия. Задължителната „изненада“ вътре e действащ модел на влак с кристални прозорци и миниатюрен червен рубин за фар на локомотива.
    Пешеходна обиколка по улица „Арбат“ и легендарната й околност. През 18 век Арбат е считан за най-престижното място за живеене в града. Почти напълно е опожарен от пожара в Москва по време на окупацията на града от войските на Наполеон през 1812 г., след което е пoстроен наново. През 19 – началото на 20 век на улицата живеят дребни дворяни, артисти и учени.
    От 1982 до 1986 г. е изпълнен мащабен проект за превръщането на „Арбат“ в пешеходна улица, включващ благоустройство на улицата, реконструкция и реставрация на фасадите на зданията. По-късно ще направим тур из красивите, богато декорирани станции на едно от най-красивите метра в света - Московското – един подземен Версай. 44 от станциите му са обекти на културното наследство. Ще разберем как е построено и дори с малко шанс ще посетим части от мрежата! И разбира се, ще научим всички митове и легенди за Московското метро.
    Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
    Допълнителна екскурзия: Нощен круиз по река Москва с Radisson Cruise Ship: Цена: 114 лв. на човек, без включена вечеря. Включен билет за кораба, трансфер от и до хотела и екскурзовод на български език. Минимум записани 10 човека за осъществяване на екскурзията.
  • Ден 4
    Москва – Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан“ (закуска, - , вечеря)
    Трансфер до Ленинградската гара, за отпътуване в 09:40 ч. с високоскоростния влак Сапсан за Санкт Петербург.
    Пристигане в Санкт Петербург на Московската гара в 13:42 ч.и посрещане от екскурзовода на партниращата агенция.
    Санкт Петербург е основан през 1703 година от Петър 1-ви. Днес се смята за един от най-красивите градове в света. Затова имат заслуга както живописното му местоположение, така и грандиозната градска архитектура. Градът е бил столица на Руската империя повече от 2 века. Носи името на светите апостоли Петър и Павел. С многобройните си културни паметници, музеи, дворци, паркове и канали, градът е дестинация за туристи с добър вкус, които търсят духовно израстване и културно обогатяване.
    Санкт Петербург е известен още като Северната Венеция заради красивите си канали, поръбени с дворци.
    Панорамна обиколка с екскурзовод на български език, в която ще видите Петропавловската крепост - замислена като непревземаема крепост, именно около нея, великият цар Петър решава да осъществи един от най-грандиозните архитектурни замисли – да превърне тази студена и неуютна част от света в един от най-красивите градове в Европа, Адмиралтейството; Невски проспект; Дворцовия площад; площадът на Сената; Крайцера Аврора; живописната в руски стил църква „Възкресение Христово“; Казанската катедрала.
    Пешеходна разходка в Петропавловската крепост „Там все още е жив духа на Петровския век...“ с посещение на Петропавловския събор и затворите на Трубецки бастион. Ще се докоснете до истинските символи на петербургската история – епоха на велики промени и волеви решения на Петър Велики.
    Трансфер за настаняване до Gogol Hotel 4*: *: http://gogolhotel.com/ или Rus Hotel 4* или подобен.
    Свободно време. Вечеря. Нощувка.
  • Ден 5
    Санкт Петербург (закуска , - , вечеря)
    След закуска в хотела разходка из Санкт Петербург – истински отворен музей под небето.
    Посещение на „Ермитажа“ - един от най-големите и известни музеи в света, със своята огромна колекция от над 3 милиона произведения на изкуството, чества през 2014 година 250 - годишнината от своето създаване. Разположен в сърцето на Санкт Петербург, между река Нева и Дворцовия площад, музеят е пазител на световната култура от античността до наши дни. Основан в средата на 18-ти век от императрица Екатерина Велика, днес музеят се помещава в няколко исторически здания, представляващи уникални архитектурни паметници на културата – Зимният Дворец, Малкият Ермитаж, Големият Ермитаж, Новият Ермитаж, Ермитажният театър, Меншиковския Дворец и сградата на Главния щаб, заемащи обща площ от 127 478 кв.м. Централно място в музейния комплекс заема Зимният дворец – официална резиденция на руските императори до 1917г.
    В Ермитажа се съхраняват над 3 милиона произведения на изкуството от цял свят и музеят е включен в Световното културно наследство на ЮНЕСКО.
    Колекциите са колкото големи, толкова и разнообразни и включват древни гръцки керамични съдове, китайски порцелан, персийски и европейски гоблени, дрехи, мебели, монети и медали. Колекцията от оръжия и брони включват предмети от Русия, Западна Европа и Ориента. Ермитажът е известен и с картините на Да Винчи, Тициан, Рембранд, Гоген, Рафаел, Ван Дайк, Моне, Матис, Ван Гог, Пикасо и още много други. Едно забележително място е Съкровищницата – галерия от времето на 18-тата руска императрица Екатерина Велика. В Съкровищницата има две колекции. Златната колекция съдържат 1500 творби от злато събирани от Евразия, Черно море и Ориента между 7-и век пр.Хр. и 19-ти век сл.Хр.; Диамантената колекция пък се състои от бижута и украсени с диаманти ножове и ками от Изтока. Зимният дворец е бил официалната резиденция на руските императори от 1732г. до 1917г., когато е завладян при известната Октомврийска революция. Дворецът е монументална сграда, отразяваща славните дни на Руската империя и като част от музея, в него могат да бъдат видени личните покои на кралското семейство, тронната зала на Петър Велики и императорската каляска, изработена от злато. Тук могат да се видят още много неща, предизвикващи възторг – имперски емблеми, Бижутата на Фаберже, антично злато. Към края на царуването на Екатерина II музея в Ермитажа се счита за една от най-големите художествени колекции на Европа.
    Турът завършва в центъра на града. Свободно време.

    Възможност за допълнителни екскурзии:
    Нощен круиз по река Нева:В Санкт Петербург има повече от 70 реки и канали с около 400 моста, които могат да се повдигат, за да позволят на големите кораби да преминават през нощта между април и октомври, когато реката е плавателна. В същото време около Санкт Петербург се движат различни лодки за развлечение, така че следвайки различни маршрути, може да видите основните забележителности на града от водата. Надигащите се силуети на мостовете, величието на водните пътища, гранитните насипи с техните кейове, дворците от 18-ти и 19-ти век и парковете по бреговете на Нева, архитектурни забележителности под формата на куполи и кули от църкви и катедрали, които се виждат отдалеч - всичко това допринася за уникалния облик на града, наречен "Венеция на Севера", с право един от най-красивите градове в света.
    Цена:184 лв. на човек. Включен билет за кораба, трансфер от и до хотела, екскурзовод на български език. Минимум записани 10 човека за осъществяване на екскурзията. Времетраене около 2 часа.

    Посещение Музеят на Фаберже:Сградата на Музея на Фаберже се намира в някогашния дворец Шувалов и днешен паметник на културата от XIX век на брега на река Фонтанка и в самия център на Санкт Петербург. Експозицията е разделена в 11 зали, разделени по стил на изработка на бижутата и другите предмети на изкуството. Може да се видят над 400 различни предмета, изработени от ателието Фаберже. Сред тях са и някои от най-известните великденски яйца като първото създадено “Курочкое” и “Яйцето - роза”, което изобразява роза от злато и диаманти. Освен експозицията от предмети, музеят предлага и информация за ювелира Фаберже и историята на ателието му. Историята на първото създадено яйце е свързано отново с император Александър III и съпругата му Мария Фьодоровна. Ателието на Фаберже получава поръчка да изработи подарък за императрицата под форма на яйце. Майсторът създава ювелирно съкровище “Курочкое” от емайл и злато под формата на яйце, което има механизъм за отваряне. Вътре била поставена миниатюрна кокошка, която също се отваряла, а в нея бил скрит рубин с яйцевидна форма. След тази поръчка ателието на Фаберже се прочува и в цяла Европа и изработва множество произведения на изкуството. Създава още 54 яйца с различни миниатюрни картини като тази на влак или часовник. Днес запазени са 45 скулптури, а част от тях могат да се видят в Музей Фаберже в Санкт Петербург, Русия.
    Цена: При 10 записани човека: 105 лв. на човек. Минимум записани 10 човека за осъществяване на екскурзията. При 15 записани човека: 78 лв. на човек Времетраене 1 час. Включен билет и екскурзовод на български език.
  • Ден 6
    Санкт Петербург/ Петерхоф(закуска , - , вечеря)
    След закуска ще посетим Петерхоф, намиращ е на 30 км. от Санкт Петербург.
    Дворцово-парковият ансамбъл на Петерхоф е исторически и архитектурен паметник от 18-19 век.
    Лятната резиденция на Петър Велики, с неговите дворци, паркове и фонтани, предназначена да бъде символ на победата на руснаците над шведите, е може би най-известното предградие на Санкт Петербург. Строителните работи започват през 1714 г., а през 1723 г. комплексът е тържествено открит. Външният облик и вътрешната украса на дворците претърпяват редица промени според модата и вкусовете на управляващите Императори и Императриците, но разположението на Долния парк остава най-вече, както е планирано от Петър Велики.
    Стотици фонтани, орнаментални паркети, златни статуи в Долния парк и Горната градина са истински шедьоври, които впечатляват посетителите. Освен Големия дворец с 300-метровата си стая, създадена от майстора на бароковия стил Растрели, има 20 музея с постоянни и временни изложби в комплекс Петерхоф.
    Ще посетим Дворецът Юсупов - паметник на историята и културата с федерално значение, своеобразна енциклопедия на руската аристокрация. В него има домашен театър в почти реален размер, църква, бални зали, а всяка от стаите впечатлява посетителите си с богата декорация от драперии, златни орнаменти и кристални полилеи. Дворецът е известен и като мястото, където е бил убит Григорий Распутин – една от най-скандалните личности в руската история. Днес има направена музейна експозиция в негова чест, а восъчни фигури пресъздават вечерята, на която е бил отровен през декември 1916 г.

    Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка в Hotel Gogol 4* или подобен.
  • Ден 7
    Санкт Петербург/ Царско село (закуска , - , вечеря)
    След закуска в хотела се отправяме на екскурзия до Царско село - предградие на Санкт Петербург, разположено на около 25 км. южно от града и известено с дворците и парковете си. Това предградие е от особено значение, тъй като е тясно свързано с живота и творчеството на великия руски поет Пушкин. Градът носи неговото име от 1937 г. до 1992 г. Дворцово-парковите ансамбли на Царско село се формират за около век и половина. По време на царуването на императрица Елизабет, Царско село става държавна резиденция. Архитектът Бартоломео Растрели проектира разкошен дворец, диамант на руския барок. През втората половина на XVIII век, по време на управлението на императрица Екатерина Велика, няколко стаи на двореца са ремонтирани от Камерън в Класически стил.
    Главното бижу на Екатерининския дворец е Кехлибарената стая - символ и на руските, и на германските шедьоври, Кехлибарената стая е гордост и радост на Дома на Романови. Тя изчезва загадъчно по време на Втората световна война и оттогава е в неизвестност. И докато през 21 в. руски майстори и учени пресъздават това невероятно място, местонахождението на оригиналната Кехлибарена стая продължава да поражда дебати сред ентусиастите. Петър Велики, първият руски император, който управлява от 1682 до 1721 г., е известен с любовта си към куриозите. Неговата колекция от необикновени и уникални предмети или така наречената Кунсткамера, стая, пълна с изключителни неща – от минерали до деформирани човешки зародиши – продължава да се показва в Санкт Петербург. Още по времето на Петър всеки монарх в Европа знаел, че няма по-добър начин да се хареса на могъщия руски цар от това да му направи необикновен подарък.
    Именно това прави пруският Фридрих Вилхелм I, когато иска да спечели благосклонността на Петър. През 1716 г. той подарява на руския император стая, проектирана от най-добрите барокови пруски архитекти и скулптури, украсена с кехлибар и злато. Това е знаменитата Кехлибарена стая, която по-късно ще бъде наречена Осмото чудо на света заради поразителната си красота.

    Допълнителна екскурзия: Посещение на Катедралата „Исакиевски събор“ : Исакиевската катедрала е проектирана през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферанд. Официално е завършена през 1858г. Планът е Исакиевската катедрала да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в неин символ. Посетителите на храма също имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо поглед към Санкт Петербург. Исакиевската катедрала, със своята внушителна височина от 101,5 метра днес се счита за четвъртият най-голям куполен храм в света. Преди нея се нареждат само базиликата ,,Свети Петър" в Рим, „Свети Павел” в Лондон и ,,Санта Мария дел Фиоре" във Флоренция. Катедралата ,,Исакиевски събор" може да побере до 14 хиляди богомолци. На площада пред самия храм се намира една невероятна скулптура на император Николай Първи, която се крепи само на 2 опорни точки.
    Фигурата на руския владетел отново е дело на архитекта Монфернд.
    Цена: 35 лв. на човек, при минимум група от 10 човека. Включен е билет и екскурзовод на български език.

    Връщаме се в хотела. Вечеря. Нощувка в Hotel Googol 4* или подобен.
  • Ден 8
    Санкт Петербург – Москва с високоскоростния влак „Сапсан“ и Москва – София с полет на Bulgaria Air (закуска , - , - )
    Закуска в хотела.
    Трансфер от хотела до Московската жп гара ,за да отпътуваме с високоскоростния влак „Сапсан“ в 09:10 ч. за Москва. Пристигане в ранния следобед в 13:00 ч.
    Свободно време за разходка и трансфер до Летище Шереметиево за отпътуване с полет в 20:05 ч. за София, България.
    Пристигане в 22:00 ч.

Допълнителна Информация

Необходими документи


Необходими документи:

- Международен паспорт – с 6 месеца валидност от датата на връщане. Поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта.
- За деца под 18г., пътуващи сами или с единия от родителите - нотариално заверена декларация на български език от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация следва да се носи по време на пътуването. За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.


Условия и Забележки


- За пътуването се изисква виза. Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО.
- 2 Цветни снимки с размер 3,5 Х 4,5 см на светъл/ бял фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила със затъмнени стъкла, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта); Лицето и горната част на раменете трябва да се виждат на снимката, размерът на ли-цето трябва да заема 70-80% от цялата снимка; Погледът трябва да е насочен напред;Тенът на кожата трябва да е естествен; Яркостта/контрастът трябва да са умерени; Снимката трябва да е разпечатана на висококачествена гланцова фотохартия.

*Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата.

- Без медицински изисквания за имунизации.

Информация за пътуването по чл. 82 от Закона за туризма :
- Дестинация: Москва, Санкт Петрбург, Русия.
- Хотели – категория 4*
- Полетното разписание за всяка дата на отпътуване е различно.
- Условия за плащане – 50% от общата цена в аванс при резервиране, останалите 50% от сумата, се заплащат до 45 дни преди отпътуването.
- Минимален брой участници – 16. При не събиране на минималния брой записани туристи, туристът се уведомява най- късно до 20 дни преди началото на пътуване.
- Пътуването като цяло, не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
- Допълнителните екскурзии се провеждат на български език.
- Всякакви местни, комунални или общински такси, въведени от местното законодателство, се заплащат при пристигане на рецепция в хотела. Размерът на таксите e възможно да се промени.
- Туристите могат да прекратят договора за Туристически пакет, по всяко време, срещу съответната такса за прекратяване.
- Туристическият пакет се предлага от туроператор Посока Ком ООД със седалище и адрес на управление: гр. София 1000, ул. Сердика 12, тел: 070017107, e_mail: office@posoka.com
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 19 100 1315 0000844587 на ЗАД „Армеец”

Допълнителни екскурзии:

1. Нощен круиз по река Москва с Radisson Cruise Ship ( срещу допълнително заплащане): http://www.radisson-cruise.ru/page_en.php?mid=3&sid=11
Цена: Цена: 114 лв. на човек, без включена вечеря. Включен билет за кораба, трансфер от и до хотела и екскурзовод на български език. Минимум записани 10 човека за осъществяване на екскурзията.

2.Посещение на Музея на Водката с включена дегустация. Огромната колекция от над 40000 експоната се помещава в сграда предоставена от най-големия завод за спиртни напитки в Русия – московският „Кристал“. Сред едни от най-старите експонати е бутилка от зелено стъкло от началото на XVIII век. Не толкова стари са гарафа и чашки, от които е пил самият Фьодор Шаляпин. Течното злато на Севера започва да се произвежда през XV в, а от 1505 г. има данни, че вече се е изнасяло и в съседна Швеция. :
Цена: 60 лв. на човек, при минимум група от 10 човека. Включен е билет, дегустация на 3 напитки и екскурзовод на български език.

3.Нощен круиз по река Нева.
В Санкт Петербург има повече от 70 реки и канали с около 400 моста, които могат да се повдигат, за да позволят на големите кораби да преминават през нощта между април и октомври, когато реката е плавателна. В същото време около Санкт Петербург се движат различни лодки за развлечение, така че следвайки различни маршрути, може да видите основните забележителности на града от водата. Надигащите се силуети на мостовете, величието на водните пътища, гранитните насипи с техните кейове, дворците от 18-ти и 19-ти век и парковете по бреговете на Нева, архитектурни забележителности под формата на куполи и кули от църкви и катедрали, които се виждат отдалеч - всичко това допринася за уникалния облик на града, наречен "Венеция на Севера", с право един от най-красивите градове в света.:
Цена: 184 лв. на човек. Включен билет за кораба, трансфер от и до хотела, екскурзовод на български език. Минимум записани 10 човека за осъществяване на екскурзията. Времетраене около 2 часа.

4.Посещение на Катедралата „Исакевски събор“ Исакиевската катедрала е проектирана през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферан. Официално е завършена през 1858г. Планът е Исакиевската катедрала да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в неин символ. Посетителите на храма също имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо поглед към Санкт Петербург.
Цена: 35 лв. на човек, при минимум група от 10 човека. Включен е билет и екскурзовод на български език.
Посещение на Музея на Фаберже.
Цена: При 10 записани човека: 105 лв. на човек. Минимум записани 10 човека за осъществяване на екскурзията. При 15 записани човека: 78 лв. на човек. Времетраене 1 час. Включен билет и екскурзовод на български език.