Безплатен бюлетин всяка седмица, всички актуални промоции

 
Дестинации

Испания, Коста дел Сол

Описание

Страстната Андалусия с крайбрежието й Коста дел Сол, разположени в най-южната част на Испания, където Европа се слива с Африка, е приказното кътче на Пиринейския полуостров. “Слънчевият бряг“, простиращ се на югозапад от Малага, по посока на Гибралтар, ще Ви заплени с безкрайни пясъчни плажове, благоприятен климат с над 300 слънчеви дни, множество възможности за спорт, денонощни фиести, красиви яхтпристанища, палми и портокалови алеи...Най-известните курорти на това крайбрежие са Марбея, Михас, Беналмадена и Торемолинос!
Малага - Родното място на Пабло Пикасо, чиито творби са изложени в Музея за изящни изкуства, ще остави незабравим спомен във Вас. Катедралата от 16 век, мавърската крепост Аlcazaba с Археологическия музей, църквата Iglesia del Sagrano са част от забележителностите, които Ви препоръчваме да видите. Ако се спрете на хотел в Торемолинос, бъдете сигурни, че сте избрали един от най-атрактивните курорти по крайбрежието, отстоящ само на 6 км от летището в Малага. В сърцето на града е Calle San Miguel – най-оживената пешеходна алея, където странстващи актьори, музиканти и амбулантни търговци създават незабравима атмосфера. Тук е и най-голямата дискотека в Европа. Плажовете La Carihuela и Bajondillo са носители на Европейски син флаг за чистота.
От Торемолинос, по крайбрежната алея можете да си направите много приятна разходка до красивата Беналмадена. Отстоящият на 12 км от летището в Малага курорт ще Ви привлече със старата си част, Benalmadena Pueblo, с тесни улички и бели къщи с много цветя,
Михас, малко градче в типичен андалуски стил, разположено само на 22 км от летището в Малага в полите на едноименната планина, Вие ще откриете широка плажна ивица със ситен пясък и кристално чисто море, а за забавление на туриста се предлагат всевъзможни водни спортове. В непосредствена близост е курортът Фуенгирола,където са концентрирани много атракции за малки и големи – зоопарк, аква парк.
На 50 км от летището е някогашното малко рибарско селце - Марбейа, днес място за срещи на световния елит, ще Ви грабне с живописна стара част, в центъра на която е Площадът на портокалите, много елитни магазини, заведения и градини с палмови дървета, модерното яхтпристанище Пуерто Банус на 4 км западно от града, луксозни имения, елегантни хотели и неописуем нощен живот!

Визитка на Коста дел Сол

Държава Испания
Град Коста дел Сол
Средномесечна температура 26°

Карта

Туристическа информация

Придвижването между курортите и големите градове е много лесно, независимо дали ще решите да наемете кола, да използвате автобус или влак. Кола под наем можете да вземете във всеки един от курортите, като е необходима валидна шофьорска книжка и депозит. В Испания тази услуга е най-евтина в сравнение с останалите страни от ЕС, като всички големи световни rent-a-car компании имат представителства в Андалусия и на летището в Малага. Цените на автомобилите под наем от най-нисък клас започват от 23 евро на ден, като минимален период е 3 дни. Не забравяйте, че в Испания е задължително седящите на задната седалка да използват предпазни колани.За да се придвижите от летището в Малага до Фуенгирола, можете да използвате влака, който се движи по крайбрежието. Първият влак от Малага е в 06.13 ч. на всеки половин час, а последния в 22.43 ч., като пътуването продължава 29 мин. От Фуенгирола влакът тръгва в 07.15 ч. през половин час, последният влак е в 23.45, като пътуването отнема 12 мин. От Малага на всеки 15 мин. тръгват автобуси до Торемолинос, Беналмадена и Фуенгирола, а между курортите на всеки половин час има удобни автобусни линии.В Коста дел Сол такситата струват около 0.87 евро на километър. Имайте в предвид, че много трудно ще успеете да спрете такси на улицата. Практиката е то да се взима от специалните стоянки за таксита.

Къде още да отида в