ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ТУРИЗЪМ В ЕВРОПА

news thumb article-main-img

С „Посока Ком“ и „България Еър“ могат да се посетят всичките директни дестинации на авиокомпанията в Европа, до които няма забрана за летене от държавните органи, като Амстердам, Лондон, Париж, Брюксел, Берлин, Франкфурт, Рим, Милано, Виена, Прага, Цюрих, Мадрид, Барселона, Малага, Палма де Майорка, Атина, Ларнака и др.

През юли се очаква да отпаднат рестрикциите и за Русия и Израел, а през август – до Португалия, съответно „България Еър” ще възвърне 100% от дестинациите, до които изпълнява полети.

 

СТРОГИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ ПО ЛЕТИЩАТА:

Ограничен пропускателен режим на летището – достъп само за пътници с билет или бордна карта и с предпазна маска на лицето; измерване на телесната температура; физическа дистанция от 1,5 – 2 м.

Не се допуска смесване на пътници от различни полети; разстояние между седалките за пътниците в зоната за изчакване.

На летището се извършва редовна дезинфекция.

 

СТРОГИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ ПО ВРЕМЕ НА ПОЛЕТ:

Самолетите на България Еър се хигиенизират при строг контрол преди и след всеки полет; пътниците се посрещат от екипаж с предпазни маски и ръкавици; екипажите са специално обучени за действия във всякакви екстремни ситуации; с цел безопасност на борда се предлага само бутилирана минерална вода; всички пътници на борда са задължени да бъдат с предпазни маски; в тоалетните на самолетите са подсигурени топла вода, сапун и дезинфектанти.

По всякакви начини се апелира към пътниците и за лична отговорност – да се информират непрестанно и максимално да спазват наложените мерки за дистанция, носене на маски, честа дезинфекция и др.

 

ПОДДЪРЖА СЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЧИСТ ВЪЗДУХ В САМОЛЕТИТЕ:

Въздухът напълно и непрестанно се обновява през двигателите - на всеки 2-3 минути, което на практика означава, че в самолета въздухът е същият като този в открити пространства.

Качеството на въздуха в самолетите на България Еър се гарантира от специални филтриращи системи HEPA, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух до над 200 градуса, ограничавайки евентуално разпространение на каквато и била зараза по въздушен път.

Бактериите и вирусите (включително на COVID-19, SARS и др.) се елиминират до 99.98%.